Бойко Борисов: Не се меся в работата на Мария Габриел

0
ГЕРБ е поела ангажимент да приеме законите на Крум Зарков
ГЕРБ е поела ангажимент да приеме законите на Крум Зарков Видео: NOVA

ГЕРБ е поела ангажимент да приеме законите на Крум Зарков

Не се меся в работата на Мария Габриел, но тя трябва да продължи да търси сечението, по което може да се направи правителство. Все още се надявам на разум от цялата политическа класа. Показахме, че на нас може да се има доверие”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента в сряда, предаде NOVA.

Относно поисканата оставка на главния прокурор Иван Гешев и разразилия се скандал между обвинител номер 1 и неговия заместник Борислав Сарафов, Борисов призова да бъдат приети „така наречените закони на Крум Зарков”. С тях се цели въвеждане на контрол над главния прокурор. „Скандалът ни показва, че политическата класа трябва да се меси само чрез Конституцията”, каза Борисов.

Той изтъкна, че водената от него партия е изпълнила думата си. „Изпълнихме ангажимента си към ПП-ДБ, т. нар. „джентълментско споразумение”, гласувахме председател на правната комисия. Нямат мотив да казват, че има криза в доверието”, допълни Борисов.

Относно възможността да бъде гласуван редовен кабинет с втория мандат, той заяви: "Господин Карадайъ направи няколко изчисления. Без ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и ИТН стават 152-ма против. Ако правителството не стане с първия мандат, няма да стане и с втория".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари