Николай Денков: Живко Коцев си даде сметка, че бягството не е правилен ход

0
Смятам, че оставането му на поста главен секретар е правилно за България
Смятам, че оставането му на поста главен секретар е правилно за България Снимка: БГНЕС

Смятам, че оставането му на поста главен секретар е правилно за България

Живко Коцев е професионалист с 33 г. служба и безупречна репутация и си е дал сметката, че бягството в този случай е грешният ход. Това заяви министър-председателят в оставка Николай Денков на брифинг в Министерския съвет, на който присъства и Живко Коцев, който вчера си подаде оставката като главен секретар на МВР, но днес я оттегли, предаде БТА.

"Смятам, че това е правилно за България, не по партийна линия, а затова, че се надига вълна от безпочвени обвинения, които изискват много сериозни доказателства, за да може да се твърди едно или друго нещо, което в момента се пуска в публичното пространство, заяви премиерът в оставка в коментар на оттеглянето на оставката на Коцев. Денков допълни, че „тук има нужда от професионализъм“ и каза, че и той вчера не е знаел къде е Живко Коцев и даже е изпратил писмо до председателя на ДАНС Пламен Тончев, за да го попита къде е Коцев. Премиерът в оставка каза, че не имало връзка с Коцев, защото са му взели телефона. „Имаше период, в който никой нямаше връзка с Коцев. Успяхме да установим контакт и след това да се видим“, каза Денков.

В отговор на въпрос той каза, че макар и в оставка, все е още е действащият министър-председател. „Изключително лош вкус би било да коментирам състав на Министерски съвет, на който след няколко дни ние трябва да предадем властта, така че ще се въздържа от коментари", посочи Денков. Ще направим всичко възможно, за да осигурим плавен преход, да кажем кои са важните и спешни задачи, които стоят според нас, и оттам нататък служебното правителство да си поеме тези задължения, коментира премиерът в оставка и допълни, че вече като политик в бъдеще ще коментира, но сега не може.

По отношение на изключването на Георги Гвоздейков от „Продължаваме промяната" Денков каза, че не би искал да смесва позициите и допълни, че трябва да говори като премиер, който има съответния министър в неговия кабинет. „Който се интересува повече, може да отвори устава на „Продължаваме промяната“ и ще разбере за какво става дума", допълни той.

Денков каза в отговор на въпрос, че не е познавал Коцев, преди да стане главен секретар. "Не съм чувал и Кирил Петков да го е познавал. Това, което искам, е да има професионализъм, защото МВР е ключово министерство за живота на всеки един човек, а и имат тежката задача да организират избори", заяви Денков.

По отношение на номинираните кандидати за служебни министри Денков каза, че трима от тях са го информирали, че ще останат министри в служебния кабинет и това са Гвоздейков, Вътев и Цоков. На всеки от тях Денков е казал какво мисли, но това е личен разговор. С Калин Стоянов отдавна не сме говорили, отбеляза Денков.

В отговор на въпрос Николай Денков каза, че за акциите в Агенция "Митници" вчера е бил информиран от медиите. "Не знаех предварително, което е доста спорна практика", коментира Николай Денков. Това, което прави впечатление, е, че участват три институции, които са от най-спорните в момента и с които имахме спорове с ГЕРБ за това, че трябва да се реформират и определено имам коментари от това, което виждам, но определено не е тук мястото да го споделям, посочи премиерът в оставка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари