Николай Денков: Текущите оценки за правителството са добри, но е важна крайната оценка

0
Нека мине малко повече време, аз съм сигурен, че хората ще оценят това, което правим за тях, каза премиерът
Нека мине малко повече време, аз съм сигурен, че хората ще оценят това, което правим за тях, каза премиерът Снимка: Министерски съвет / Фейсбук

Нека мине малко повече време, аз съм сигурен, че хората ще оценят това, което правим за тях, каза премиерът

Текущите оценки за правителството са добри, но е важна крайната оценка. Това заяви в контекста на първия учебен ден премиерът академик Николай Денков в предаването "Панорама" по БНТ.

"И в училище знаем, че трябва другите да оценяват, има и външно оценяване - днес падна европейският мониторинг, дойде съобщение, че инфлацията е паднала до нивата от преди войната в Украйна, така че виждаме сигнали, че текущите оценки на правителството са добри", обясни той.

Премиерът заяви, че не би влязъл в дискусия чия е заслугата за падането на мониторинга - редовното правителство или служебните. Според него обаче това е ясен знак, че Европейската комисия е убедена, че България върви в правилна посока.

"Всичко за тези три месеца се подреди - бюджетът беше приет, заплатите се увеличиха, стартираха се забавени поръчки, които стоят от много месеци, бяха спрени други, но бяха спрени, защото не са законни. Нека все пак мине малко повече време, аз съм сигурен, че хората ще оценят това, което правим за тях", каза Денков.

По въпросът с падането на забраната за внос на украинско зърно, премиерът посочи, че това решение е правилното.

"Бяха спрени четири зърнени култури в предишния период. Бълагрия никога не е имала проблем с три от тях, ние имаме проблем единствено със слънчогледовите зърна и с нерафинираното олио. Затова през цялото време нашият подход беше, че трябва да видим какъв е проблемът на България, на тези производители, които специфично са засегнати и да защитаваме тях. Това, което виждаме в дискусията е подмяната на истинския проблем с някакви общи искания, които са много далече от действителността", коментира премиерът.

По негови думи отмяната на забраната засяга всички хора, а от този въпрос зависи каква ще бъде цената на храната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 21
    2
    123
    откъде падат тези оценки при 70% явно неодобрение, че дори и открита омраза ? кой преценя тези измислици ?
  • 5
    1
    Аза
    Алоо цайс ти сера в устата хуцовино!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари