Николай Денков: Протестиращите зърнопроизводители отказаха среща с мен

1
Премиерът отново заяви подкрепа за решението да се вдигне забраната за внос на украинско зърно
Премиерът отново заяви подкрепа за решението да се вдигне забраната за внос на украинско зърно Снимка: Министерски съвет

Премиерът отново заяви подкрепа за решението да се вдигне забраната за внос на украинско зърно

"Протестиращите зърнопроизводители отказаха среща с мен утре с официално писмо."

Това каза премиерът Николай Денков в предаването „Панорама“ по БНТ, пише БТА.

Денков отново заяви подкрепа за решението да се вдигне забраната за внос на украинско зърно, което предизвика недоволството на част от земеделските производители.

По думите на премиера, България не е имала проблем с вноса на три от четирите зърнени култури от Украйна, а само със слънчогледа и нерафинираното олио. Затова и държавата е готова да подкрепи именно онези производители, които биха пострадали от възобновяването на вноса. Николай Денков допълни, че вижда подмяна на истинския проблем с общи искания, които са много далеч от действителността.

Наводнението в Царево показа, че държавата няма системна политика за превенция на бедствия и почти винаги реагира след събитията, затова и една от най-важните задачи след като бъде готов докладът за случилото се, ще е да бъде създадена система от мерки за превенция на последиците от бедствия, каза още Николай Денков.

На въпрос Денков каза, че текущите оценки за правителството са добри, но допълни, че е важна крайната оценка. Днес падна европейският мониторинг за България, дойде съобщение, че инфлацията е паднала до нивата отпреди войната в Украйна, така че виждаме сигнали, че текущите оценки на правителството са добри, коментира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 26
    3
    123
    ""дойде съобщение, че инфлацията е паднала до нивата отпреди войната в Украйна"" дали не халюцинирам ?!?! Откъде дойде съобщението, от сащ ? вие не го установявате а ви идва съобщение от някъде, така ли ?!? цените са почти двойни, а инфлацията била отпреди войната. О боже, какви инфантилни и брутални мошеници ни яздят.
  • 15
    2
    и що да се срещат с теб?!?
    Да ти слушат приказките без покритие?!? Те знаят по-добре от теб, че си независим!
  • 22
    1
    Сламен човек
    Ще откажат, ами! Ти си независим, от теб и от цялото правителство нищо не зависи! Кукли на конци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари