Никол вече се лекува в Турция

0
15-годишното момиче продължава борбата си с коварното заболяване
15-годишното момиче продължава борбата си с коварното заболяване

Момичето, заради което се обединиха хиляди наши сънародници в страната и чужбина и събраха рекордните за България 350 000 евро – Никол Георгиева от старата столица, постъпи за лечение в Турция.

15-годишната болярка страда от сарком на Юинг на тазобедрената става и преди почти година започна битка с болестта. След като медиците във френския институт „Гюстав Руси“ не успяха да направят необходимата операция и трансплантация на стволови клетки поради неовладяване на тумора на бедрото, тя и семейството й се върнаха обратно в България миналия месец, информира вестник "Борба".

Последва поддържаща химиотерапия и след запитвания до няколко клиники в Германия, Турция и други родителите получиха оферта само от едно място, тъй като всички болници в Европейския съюз лекуват по единен европейски протокол и не предлагат нещо по-различно като терапия от „Гюстав Руси“. Надежда дават от „Лив Хоспитал“- Истанбул, където вече е приета малката пациентка. Преди да замине обаче, е била хоспитализирана в отделението по педиатрия в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ за стабилизиране на жизнените показатели и подготовка за пътуването.

В четвъртък бе транспортирана с линейка до лечебното заведение в южната ни съседка. Там момичето ще премине четири курса химиотерапия в комбинация с имуно- и молекулярна терапия. Всеки курс химиотерапия ще струва по 5000 евро с един ден хоспитализация. Ако се наложат допълнителен престой и медикаменти, те се заплащат отделно от тази сума. Вече са преведени 7000 евро за първата химиотерапия и първоначалните изследвания. Платена е и сумата от 2000 лева за транспорт с линейка до Турция.

Източник: БорБа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари