Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Никой от Общината не е идвал да види за какво става въпрос тук

1

Напоследък зачестиха оплакванията относно изхвърлени боклуци и сметища на различни места в града.

Съществува, обаче, район, допреди години сравнително чист и приветлив в края на кв. Чародейка- Юг зад ОУ „Никола Обретенов”, който е много приятен за разходки сред природата и доста от живущите, както и завършилите училището, познават много добре. От лявата страна зад „Никола Обретенов” е красива горичка, над нея има хълм с обработваеми земи, а от дясната страна е местността „Сухият кладенец” (Кону бунар).

За съжаление, жителите на квартала установяваме огромни и вече сериозно застрашаващи цялата местност и квартала изхвърлени битови, пластмасови отпадъци, гуми, мебели и дори хладилници във всички части на района, който описах!

Има някои големи ями, които живущите са превърнали в сметищата на местността си и преди години палиха събрания боклук. Но в последно време всички отпадъци са нахвърляни навсякъде  из горичката, хълма, до нивите и пред самите си къщи!

От началото на прехода досега живущите в „Сухият кладенец” се оплакват, че районът се пада извън регулация и затова нямат изграден нов трафопост и имат проблеми с електроснабдяването, както и няма никакъв нормален път до там (затова колите им минават и покрай горичката и нивите и в дъжд е непроходима кал).

Всички проблеми там са следствие както на бездействието на Общината в последните 30 години и оправданието, че районът е извън регулация, така и на самите живущи, които са обърнали тази красива и зареждаща с енергия местност в пълно сметище и съсипаха района, въпреки, че е техният собствен дом! (През лятото най- редовно има змии и на стълбите на училището, защото дори около него никъде не се коси, поради същите причини, които изтъква Общината).

Хваща ме яд като чета как се организират почиствания за трети път на Текето, например (за което нямам нищо против), но никой от Общината не е идвал да види за какво става въпрос тук и за всичките тези години, може би си нямат дори и представа за сметищата зад квартала и училището и ще се оправдаят, че не могат да стопанисват района. А ако се погледне отвисоко, табелата за града, със сигурност е поставена доста преди тази зона.

Надявам се, Община Русе, ще има предвид случващото се и ще помогне в близко бъдеще за разчистването на района, което няма да бъде никак лека задача, но и ще налага тепърва глоби на всички живущи от вилите там за създаването на нерегламентирани сметища!

Тодоров

Автор: Г. Тодоров
(Автор: Г. Тодоров - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари