Никой не иска руски петрол на борсите

1
Търговците се опитват безрезултатно да пласират руски нефт, дори и с отстъпка, но купувачите се въздържат
Търговците се опитват безрезултатно да пласират руски нефт, дори и с отстъпка, но купувачите се въздържат

Търговците се опитват безрезултатно да пласират руски нефт, дори и с отстъпка, но купувачите се въздържат

Никой не иска руски петрол на световните борси. Търговците се опитват безрезултатно да пласират руски нефт, дори и с отстъпка, но купувачите се въздържат, заради затрудненията с плащането и доставките на фона на войната в Украйна. За 70% от руския износ на суров петрол няма купувач, твърди базираната в Обединеното кралство изследователска консултантска компания Energy Aspects, цитирана от BBC News и МениджърНюз.

Петролният търговец Trafigura предложи товар с руски суров петрол с рекордна отстъпка от 18,60 долара за барел под пазарния курс за Brent, но купувач, готов да поеме риска, не се намери.

Анализатори считат, че високата цена на суровината ще се запази.

„Внезапният скок от 10 долара в цената на петрола вероятно ще покачи средната цена на бензина до 155 пенса за литър, а на дизела – до 160 пенса. Средната цена на бензина бе 151,6 пенса за литър в Обединеното кралство”, съобщи говорителят на британската компания RAS Саймън Уилямс.

Междувременно цената на американския суров петрол - West Texas Intermediate, се повиши до почти 109,78 долара за барел. Решението на Международната енергийна агенция да отпусне 60 милиона барела не успокои пазара.

Междувременно цените на газа на едро в Обединеното кралство и Европа се приближиха опасно близо до рекордните нива, наблюдавани през декември. Европа получава 40% от доставките от Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Боли ме шнура
    Бий змията по главата
  • 8
    6
    Непознат
    Още малко и ще и се молят А редактора чети много преди да пишеш
  • 8
    5
    ...
    Еее, че колко време няма да искат, пък и кой каза, че на борсата всичко определя пазара и няма политика...да имаш нерви да ги изтърпиш !
  • 11
    4
    Spermaman
    Само да кажа, че последната война ще приключи човешката циливизация на тази планета, независимо дали сме "вкарани". И като гледам колко са неадекватни в гейропата, ми се струва че точно това ще стане :(
  • 14
    3
    русенец
    То западна Ойропа и руска газ не иска и внася втечнена руска газ от Хамерика, ама на по-висока цена.:) Би било жалко идиотите, които за благозвучие наричаме политици, да ни вкарат в една последна война.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари