"Ние, потребителите": Пазете се от измами с медикаменти и уреди за магическо отслабване след празниците

2
Най-вече трябва да внимаваме кой ни предлага тези оферти, така че трябва много щателно да проверим търговеца
Най-вече трябва да внимаваме кой ни предлага тези оферти, така че трябва много щателно да проверим търговеца

Най-вече трябва да внимаваме кой ни предлага тези оферти, така че трябва много щателно да проверим търговеца

Оферти за медикаменти и уреди, които обещават магическо отслабване след празниците, правят потребителите уязвими. Пазете се от измами и рискове за здравето, призова Габриела Руменова от организацията "Ние, потребителите" и посочи за какво да внимаваме:

"Най-вече трябва да внимаваме кой ни предлага тези оферти, така че трябва много щателно да проверим търговеца. Характерното за подобни предложения е, че има много оскъдна информация за този, който предлага сделката. Обикновено една форма за поръчка и най-много някой телефон, на който обаче потребителят, след като вече е купил, много трудно може да се свърже, или пък ако се свърже, не получава адекватен отговор или съдействие. Няма обаче стационарен адрес на търговеца, няма никаква реална възможност ние да се убедим, че той действително съществува и кой на практика седи срещу нас.“, предава БНР.

Другият голям риск е да попаднем на продукт, който не само че няма да доведе до обещаните резултати, но може да навреди на здравето ни. Ако не е посочен производител, това означава, че никой не поема отговорността за безопасността на продукта, добави Габриела Руменова.

За ваша безопасност не приемайте каквито и да било медикаменти без съгласуване със специалист, още по-малко закупени от електронни магазини и социалните мрежи, препоръчват експертите на „Ние, потребителите".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари