"Ние идваме": Борисов дезинформира за подслушванията в България

0
Към момента са установени ЕГН-та на над 3000 подслушвани български граждани
Към момента са установени ЕГН-та на над 3000 подслушвани български граждани

Във връзка с емоционалното изказване на бившия министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Методиев Борисов по скандала Барселонагейт, бе поднесена информация, която не отговаря на истината. Тя гласеше, че в България няма подслушвания на стотици граждани.

Държим на обективността и затова ще напомним, че на 22.07.2021 г. в 46-то Народно събрание бе създадена специална комисия, която провери наличните факти и обстоятелства, и излезе с доклад пред пленарната зала, представен от председателя й Николай Хаджигенов в последния работен ден на парламента. Фактите бяха обявени при закрити врата, поради естеството на информацията, но народните представители от ГЕРБ имаха възможност да чуят над 100 имена на граждани, които са подслушвани в периода на и след протестите през 2020 г. В работен режим същите могат да информират лидера си за доклада, който бе приет с мнозинство в Народното събрание, се казва в декларация на „Ние идваме!“.

Обстоятелството, че прокуратурата на Иван Гешев е засекретила данните за 15 години напред, възпрепятства на този етап публикуването на имената на лицата, чиито граждански права са погазени. Към момента са установени ЕГН-та на над 3000 подслушвани български граждани. Фактът, че Борисов вече не е на власт, явно не е променил начина му на комуникация с обществото чрез лъжи и инсинуации, се посочва още в декларацията.

"Ние идваме"

Арман Бабикян

Николай Хаджигенов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари