Нешка Робева: Сирийският народ е подложен на геноцид

2
Средствата от премиерата на филма за Нешка Робева ще бъдат дарени за лекарства за Сирия
Средствата от премиерата на филма за Нешка Робева ще бъдат дарени за лекарства за Сирия Снимка: Facebook

Средствата от премиерата на филма за Нешка Робева ще бъдат дарени за лекарства за Сирия

Премиерата на филма за Нешка Робева "Изповед с любов и болка" ще бъде съпроводена от акция за набиране на средства за лекарства за пострадалите от земетресението райони в Сирия.

Това съобщи Нешка Робева в интервю за БНР.

"Средствата, които ще съберем, ще бъдат за лекарства в Сирия."

"Какво става в Сирия? Един народ, който е подложен наистина на геноцид. Шест дни нямаше как да отиде помощ. Всичко, което върви във Фейсбук, са едни хейтъри, които преиначават нещата", отбеляза дългогодишният треньор на националния ни отбор по художествена гимнастика.

"Много хора се оттеглят, тъй като се казва, че може само нови дрехи, нови стоки. Отидох в Сирийското посолство. Там работят едни млади хора, ние носим помощи и те ги преразпределят. Приемат и носени дрехи, защото там няма нищо. Хората измират още преди земетресението. Какво значи санкции, които водят една богата държава до половин час на ден електричество? Където са окупирани най-плодородните площи и петролните кладенци – да нямат газ, да нямат електричество? И когато точно тези окупатори трябва да смъкнат ембаргото, санкциите, те ги смъкнаха тогава, когато достатъчно хора измряха", коментира Робева.

Тя уточни, че още седмица ще се събират помощи в посолството на Сирия.

"Те имат нужда от всичко. Нека хората знаят, че това, което ще изпратят, ще отиде до други хора. Най-вече изпратени с любов, защото никой не е гарантиран. Както и човек да подрежда нещата, народът мъдро е казал - човек предполага, Бог разполага."

Филмът на Стилиян Иванов за Нешка Робева ще бъде представен утре в 19 часа в центъра по себепознание "Орфей". Входът е свободен.

"Стилиян преди повече от 5 години се закани, че ще направи филм за мен. Той наистина е погледнал от съвсем друга страна. Аз самата бях изненадана. Той ме е представил така, както той ме вижда", разказа Нешка Робева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    Ivo
    Нешка и тя много взе да разбира!!!Геноцид от диктатора Башар,този е вече сто години на власт,Ами свалете го,и ще тръгнете кьм добро!Трагично общество сте!
  • 7
    3
    Асад
    Бих искал "Дунав мост" да слагат предупредителни знаци "Внимание - Идиоти", към списуванията на драскачи на неуместни коментари, мешейки всякакъв вид спам защото за това му(им) се плаща.
  • -2
    2
    Sтанко
    Тъпонешке, сирийският народ е подложен на геноцид от диктаторите Асад и поддръжника му Путлер! Вземи поумней най-накрая, че се излагаш постоянно!
  • -5
    1
    Нежкей
    И народът в града е подложен на тормоз от един Лилибийец, ама за него нищо щот червеноопашатитеqkfmi сте в цикъл нали?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари