Сирия призова България да помогне със самолети за доставяне на помощ

1
За това помоли посланикът на страната Орас Махмуд
За това помоли посланикът на страната Орас Махмуд Видео: NOVA

За това помоли посланикът на страната Орас Махмуд

Българското правителство да помогне със самолети, с които да се достави помощ за Сирия. Това призова в ефира на „Събуди се” по NOVA Нейно превъзходителство Орас Махмуд - временно управляващ посолството на Сирийската Арабска Република.

Събираме помощи в посолството. Има и центрове в различни градове. Опитваме се да намерим начин как тази помощ да стигне до пострадалите”, поясни Орас Махмуд. Тя допълни, че помощта идва само по въздушен или морски път, тъй като сухопътните граници са затворени.

По думите ѝ държавата се нуждае от екипи, оборудване и лекарства.

Ситуацията е много тежка. Всички общности трябва да си помагат. Много пострадахме през последните години и наистина се нуждаем от помощ. Благодарни сме на държавите и организациите, които ни помагат. Това обаче не е достатъчно”, поясни управляващият посолството на Сирия у нас.

По думите ѝ до момента ранените са над 2400, а жертвите над 1400. Тя увери, че спасителните екипи са в безопасност в Сирия въпреки военните действия там.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари