Нено Димов: Либералната вълна в Европа унищожава фундамента на европейската цивилизация

0
С Истанбулската конвенция ЕП се опитва да наложи на всички страни нещо, което е против културните особености на някои от държавите, коментира бившият екоминистър
С Истанбулската конвенция ЕП се опитва да наложи на всички страни нещо, което е против културните особености на някои от държавите, коментира бившият екоминистър Снимка: Facebook

С Истанбулската конвенция ЕП се опитва да наложи на всички страни нещо, което е против културните особености на някои от държавите, коментира бившият екоминистър

Идеята за мандатност на кметовете е абсурдна. Те имат мандат – 4 години. След това гражданите решават дали да ги изберат отново, или не. Това коментира в интервю за бТВ бившият екоминистър Нено Димов.

Според него, кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на столицата не е дясна. А лъч светлина в тази посока е номинацията на проф. Вили Лилков.

Нено Димов е вносител на Петицията „България да получи равностойно отношение за Шенген“ в Европейския парламент. Той критикува двойният стандарт в Съюза и призова той да бъде оставен в миналото. Димов обясни, че именно двойният аршин на ЕС дава поле за изява на привъжениците на Русия. „Основната теза е, че непрекъснато сме свидетели на двойни стандарти, които делят ЕС. Повод за петицията ми даде гласуването в ЕП на Истанбулската конвенция, с която ЕП се опитва да наложи на всички страни нещо, което е против културните особености на някои от държавите. Ние трябва да уважаваме културните си различия“, подчерта бившият министър, като допълни, че именно в това се корени фундаментът на ЕС.

„Повече от 12 години България и Румъния изпълняват всички критерии за Шенген и се намират лидери, които заради тяснопартийните си интереси не ни допускат. Това е крайно несправедливо. Изброих голяма поредица от двойни стандарти, които ни се налагат непрекъснато. В ЕП приеха практически без възражение петицията. Това е пореден натиск, за да може България да получи заслуженото си място в Шенген. Свободното движение на стоки, услуги и капитали е фундамент на ЕС и ни се полага от началото на членството ни в ЕС. В момента българските граждани не пътуват свободно, за разлика от холандците. Проблемът е непрекъснатият двоен стандарт, който се наложи и с пакета „Мобилност“, начинът, по който Хърватия бе приета, а Румъния и България – не. Корупцията няма отношение към свободното пътуване на българските граждани в Европа“, коментира още Нено Димов.

"Свидетели сме на либерална вълна в Европа, унищожаваща фундамента на европейската цивилизация. Удрянето в основата е заплаха за съществуването на ЕС, а той е достижение, което трябва да се пази. Този неолиберален подход руши основите му. Необходимо е да се говори на тази тема и да се предпазват онези традиции, които са направили европейската една от най-великите цивилизации", подчерта още бившият министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари