Не искаме в България да има бежански центрове с афганистански пришълци

2
Внасят декларация срещу мигрантите в Народното събрание
Внасят декларация срещу мигрантите в Народното събрание

Това са млади мъже, нелегални имигранти от Афганистан, Африка и Близкия Изток, а не майки с деца, бягащи от войната в Сирия.

По този начин жителите на Харманли аргументираха втория протест с искане за закриване на центъра за настаняване на бежанци в града. Той се проведе под надслов „България над всичко, бежанците вън“, а участие в него взеха над 500 души, сред които бяха и представители на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, които подкрепят исканията на гражданите.

Заместник-председателят на Народното събрание и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, евродепутатът Ангел Джамбазки и народният представител от ПП „Атака“ Магдалена Ташева направиха изказвания от трибуната.

Не можем да се съобразяваме с това, че в България всяка година има избори и трябва да мълчим по въпроси, които касаят българските граждани, заяви в речта си Каракачанов и поясни, че патриотите не се опитват да политизират проблема с нелегалната имиграция, защото решението му е част от политиката, която отстояват.

Няма нормална държава в Европа, в която центровете за мигранти да са в населените места. В Австрия има три големи лагери, разположени на граничната бразда. Случващото се в България е плод на едно абсолютно политическо безхаберие, категоричен бе Красимир Каракачанов.

Председателят на ВМРО – Харманли Николай Георгиев представи текст на декларация, която ще бъде внесена в Народното събрание, придружена от подписка. Жителите на града настояват:

1. Регистрационно-приемателния център в гр. Харманли към ДАБ да се преструктурира изцяло в затворен тип.

2. Незабавно прекратяване на обществената поръчка за разширяване на РПЦ – Харманли и изграждане на нови центрове за бежанци в страна.

3. Незабавно прекратяване на договора с фирмата за охрана на РПЦ – Харманли и поемане на охраната на РПЦ – Харманли от органите на МВР.

4. Да се направи полицейска проверка за нелегално пребиваващи на външни адреси мигранти на територията на град Харманли.

5. Да се предприемат незабавни действия за искане от Европейския съюз за сключване на споразумение за реадмисия с Афганистан.

6. Незабавна промяна в Закона за убежище и бежанците, който да предвижда ограничаване на движението на бежанците само в определена зона.

7. Да се укрепи външната граница с помощ от ЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари