Назряващ конфликт: Престрелка в Нагорни Карабах взе жертви

0
Според арменската страна диверсионна група на Азербайджан е открила огън срещу дежурна полицейска кола
Според арменската страна диверсионна група на Азербайджан е открила огън срещу дежурна полицейска кола Снимка: Туитър

Според арменската страна диверсионна група на Азербайджан е открила огън срещу дежурна полицейска кола

Според арменската страна диверсионна група на Азербайджан откри огън срещу дежурна полицейска кола. Убити бяха трима арменски полицаи. Друг служител е получил огнестрелна рана в гърдите и е настанен в болница в Степанакерт, съобщават от БГНЕС.

От своя страна Азербайджан съобщава за загинали и от двете страни в резултат на сблъсъка. "Постъпи онлайн информация за транспортиране на боеприпаси и личен състав от Армения в Азербайджан по черен път. Сутринта на 5 март, за да се провери получената информация, беше направен опит задържат и проверяват превозни средства, извършващи незаконни военни превози. Отсреща откриха огън и в резултат на престрелката има загуби и ранени и от двете страни", съобщи пресофисът на Министерството на отбраната в Баку.

В края на септември 2020 г. военните действия в Нагорни Карабах се подновиха и това доведе до цивилни жертви в продължаващия с десетилетия конфликт. Страните направиха няколко опита да сключат примирие и тристранното споразумение, постигнато в нощта на 10 ноември, се оказа успешно. С посредничеството на Москва Азербайджан и Армения се договориха за пълно прекратяване на огъня и размяна на пленници и телата на загиналите. Ереван предаде на Баку и районите Келбаджар и Лачин, както и част от района на Агдам, които от 1994 г. са под контрола на непризнатата Република Нагорни Карабах. Освен това в региона са разположени руски миротворци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари