Господа полицаи, кой ще разоръжи махалата?

1
Ако искате по-добри заплати, бъдете така добри да си ги заработите
Ако искате по-добри заплати, бъдете така добри да си ги заработите

Преди седмица ревнивец от Шекера се вкисна на комшията, който му сложил рога, извади ловна карабина и откри огън на месо.

Стрелбата прати в болницата петима роднини на прелюбодееца. Новината потъна в графата „цигански работи“ на колонките „Крими“, засенчена от основната тема - напрежението между българи и роми в Асеновград, пише Руси Чернев в Марица.бг

Не  обърнаха внимание нито висшите криминалисти, нито редовите служители под пагон, ангажирани с участието си в протеста за по-високи заплати. Пак между капките през януари мина съобщението за окичен със златни ланци ром от Пазарджик, който пука четвърт час във въздуха с автоматичен пистолет. Напил се от радост, че станал дядо (вече на 39, а с първо внуче). Оказа се, че същият Амет отдавна се хвалил във Фейсбук с боен арсенал, на който рейнджърите от Специалните сили могат само да завидят. 

Нито след случая в Пазарджик, нито след този в Шекера някой обясни как двете луди глави са се сдобили с пушки и контролира ли някой незаконното оръжие в гетата. Според запознати с нравите там, всеки сводник или дилър на дрога има пистолет на колана или в жабката на колата. Като се знае броят на етническите махали у нас и колко хора в тях се занимават проституция и наркотици, можем да сборуваме наум - етносът има на въоръжение повече дула от арсенала на всички четници, взели участие в Априлското въстание. 

Ако полицаите наистина искат по-добри заплати,  да са така добри и да ги заработят. Например - да ни убедят, че могат да разоръжат махалата. Да изземат незаконните пушкала от братята роми и да затегнат режима за законните. Защото, както се оказва, в България по-лесно от това да си купиш шофьорска книжка или диплома за основно е да си издействаш разрешително за оръжие. Ако не беше така, арсеналът на неграмотния, но обсипан със злато Амет, дето гърмя на воля в Пазарджик през януари, нямаше да е напълно законен.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари