НАТО се готви за най-голямото учение от 2002

0
НАТО започва военно учение по суша, вода и въздух
НАТО започва военно учение по суша, вода и въздух

НАТО започва военно учение по суша, вода и въздух, което по думите на организацията ще бъде най-голямото изпитание на боеспособността й от 2002 г., съобщи ДПА.

Триседмичното учение "Трайдънт джънчкър" (Trident Juncture) ще протече в управляван от враждуващи диктатори въображаем африкански регион, наречен Соротон, където е започнал терористичен бунт и цари етническо напрежение.

Същинската част от учението ще започне след тренировките на военни по-рано този месец с участието на висши представители на НАТО в Сицилия и ще продължи на италианска, испанска и португалска земя.

Около 36 000 войници и цивилни, 130 самолета, 16 хеликоптера и 60 кораба и подводници ще вземат участие в учението, съобщи БТА. В него участват 30 страни, включително Украйна и членки на Африканския съюз. Русия е поканена да следи учението като наблюдател.

Източници от НАТО отрекоха твърденията, че учението е насочено срещу Москва, въпреки че то ще тества новите сили за бързо реагиране на алианса, създадени миналата година в отговор на действията на Русия в Украйна

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари