НАСА праща сонда много близо до Слънцето

0
Учените смятат, че това е революционно постижение
Учените смятат, че това е революционно постижение

Учените смятат, че това е революционно постижение

НАСА ще се опита да докосне Слънцето в космическа мисия, коментира футурологът доц. д-р Мариана Тодорова.

На 24 декември сондата "Паркър“, изстреляна на 12 август 2018 г., ще премине много близо до Слънцето – седем пъти по-близо, отколкото са достигали всички други летателни апарати до момента. Проектът е наречен "Докосване до Слънцето“. Сондата ще се движи със скорост 195 км/с.

Учените от НАСА смятат, че това е революционно постижение, равносилно на прилуняването през 1969 г., отбеляза доц. Тодорова.

"Пробите, които ще се вземат от слънчевата атмосфера като прахови частици, и изследване на слънчевите ветрове, е равносилно на кацане на Слънцето. Те ще опитат да прогнозират каква ще бъде активността на слънцето в бъдеще и как той може да повлияе на живота на Земята и на цялата Слънчева система“, обясни футурологът пред Агенция Фокус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари