Наредба урежда електронните запори и търговете

0
Крум Зарков издаде наредба за единна система за запорите на движими вещи и онлайн платформата за публични търгове
Крум Зарков издаде наредба за единна система за запорите на движими вещи и онлайн платформата за публични търгове Снимка: МП

Крум Зарков издаде наредба за единна система за запорите на движими вещи и онлайн платформата за публични търгове

Наредба урежда електронните запори и търговете.

Новият документ влиза в сила след три месеца. Той урежда воденето, съхраняването и достъпа до информационната система за единна входна точка за запорите на движими вещи, подлежащи на регистрация по силата на закон, и за организацията, правилата и дейността на онлайн платформата за електронни публични търгове, съобщиха от Министерството на правосъдието (МП).

Информационната система за единна входна точка за запорите е изцяло нов институт. Тя ще съдържа информация за вече наложените от съдебните изпълнители запори върху движимите вещи с регистрационен режим (пътни превозни средства, селскостопанска техника, въздухоплавателни средства и др.), но не и за наложени запори върху същите вещи по реда Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, Закона за митниците и др.

Информацията ще бъде централизирана в една база данни, като системата ще позволява достъп за правоимащите органи и всички лица на територията на страната или извън нея. Това ще гарантира информиране на заинтересованите лица за тежестите и ограниченията върху движимите вещи, предмет на регулация, ще повиши сигурността при прехвърлителните сделки и ще оптимизира принудителното изпълнение върху посочените движими вещи.

Предвидено е информационна система за единна входна точка за запорите и платформата за електронни публични търгове да функционират на основата на обща информационна система. Този подход ще позволи общ единен стандарт при изграждането на двете функционалности и автоматизирано движение на данни от информационна система единна входна точка за запорите на движими вещи към модула за продажбите и обратно, посочват още от МП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари