Крум Зарков разкри с какви мотиви Румен Радев ще атакува конституционните промени

0
Според бившия министър истинските мотиви за промените в Конституцията ще станат явни с предстоящите кадровите назначения в съдебната система
Според бившия министър истинските мотиви за промените в Конституцията ще станат явни с предстоящите кадровите назначения в съдебната система Видео: NOVA

Според бившия министър истинските мотиви за промените в Конституцията ще станат явни с предстоящите кадровите назначения в съдебната система

Бившият правосъден министър Крум Зарков разясни в "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA мотивите, с които държавният глава Румен Радев ще атакува в съда промените в Конституцията.

Начинът на съставяне на служебно правителство или по-скоро невъзможността, начинът, по който се спира прекратяването на мандата на едно изтекло Народно събрание, в двойното гражданство, възможността за двойни граждани да заемат функциите на народни представители и министри. В частта съдебна власт – под атака ще бъдат само въпросите за участието на президента в съдебната власт чрез укази, с които се назначават т.нар „трима големи”. Конституцията направи опит това да бъде заобикаляно”, обясни секретарят по правните въпроси на президента Радев.

Според Зарков промените в Конституцията са били приети набързо и без достатъчно обсъждане. По думите му има голяма разлика между това да се отвори дебат за двойното гражданство и да се затвори такъв с промените в основния закон. Зарков каза, че президентът е поставял принципни въпроси, а сега промените са били за облагодетелстване на конкретен човек, което скоро ще разберем. Бившият министър попита кога е дошла идеята за двойното гражданство и кой я е предложил.

Зарков коментира, че изказването на президента за двойното гражданство от 2019 г. е извадено много избирателно, тъй като тогава са повдигнати въпросите и за дистанционно гласуване, както и създаването на изборен регион „Чужбина”.

По думите му истинските мотиви за промени в Конституцията ще станат явни с предстоящите кадровите назначения в съдебната система.

През 2020 г хората излязоха на площада с искания – едното беше за оставка на тогавашния кабинет, другото беше за отърваване на Прокуратурата от политически чадър. Сега обаче с тези поправки рискуваме, ако не се предприемат действия, и ако тези квоти наистина са партийно-политически, както изглежда, че са очертани, рискуваме вместо нещо нередно, то да стане конституционна норма”, заяви Зарков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    фена на Путин
    Този момък, ако беше оглавил БСП, сега щяха са втора политическа сила. Крум безспорно е един забележителен млад мъж. Има една тъпа изцепка, помним я всички, но си е добро Българско момче отвсякъде.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари