Нарастват темите, по които Германия и Франция не могат да постигнат съгласие

0
Различията между двете най-богати страни в ЕС идват на фона на опитите да се постигне споразумение за таван на цената на газа
Различията между двете най-богати страни в ЕС идват на фона на опитите да се постигне споразумение за таван на цената на газа Снимка: БГНЕС / ЕПА

Различията между двете най-богати страни в ЕС идват на фона на опитите да се постигне споразумение за таван на цената на газа

Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Олаф Шолц се срещнаха днес в Париж. Пред камерите те се ръкуваха и позираха усмихнати, преди да се оттеглят в Елисейския дворец за двустранни дискусии, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Шолц пристигна във френската столица за набързо уговорен работен обяд, за да намери с Макрон решения на различията, възникнали между двата европейски икономически колоса, след като френският лидер отмени общо заседание на правителствата на двете държави. 

Минути преди пристигането на Шолц говорителят на френското правителство Оливие Веран омаловажи различията, като каза, че френско-германският тандем винаги е бил способен да преодолее трудностите, които възникват от време на време. "Днешната среща показва, че това приятелство е живо", каза Веран.

Нараства броят на въпросите, по които двете най-богати европейски страни не могат да постигнат съгласие - от стратегията за отбраната на Европейския съюз, през отговора на енергийната криза, до отношенията с Китай и дори фискалната политика, посочва Ройтерс.

Различията идват на фона на опитите на ЕС да постигне споразумение за таван на цената на газа в отговор на руската инвазия в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари