Напрежението ескалира! Циганин с туба бензин заплаши, че ще се пали

0
Истинска драма се разигра във варненския квартал „Максуда”
Истинска драма се разигра във варненския квартал „Максуда”

Истинска драма се разигра във варненския квартал „Максуда”. Там в момента багери на общината бутат незаконните ромски къщи.

Жител на квартала е взел туба с бензин и плаши, че се ще запали, ако акцията по събарянето на къщите продължи. Пожарна и жандармерия са го обградили и следят действията му.

В същото време полицията влезе в схватка с местните жители в „Максуда”, които се опитват да спрат събарянето на къщите си. Срещу кордона от тежко въоръжени полицаи, които разделят насъбралата се тълпа от багерите, които разрушават постройките бяха хвърлени няколко камъка, а част от местните се опитаха да се саморазправят с двама полицаи. Беше направен и опит да бъде запалена една от къщите, която подлежи на събаряне, но пожарът беше бързо изгасен.

Към момента ситуацията е спокойна, въпреки че много от местните жители не желаят доброволно да изнесат имуществото си от къщите за събаряне. Пристигнаха и допълнителни полицейски части, а на мястото на събарянето влезе и пожарен автомобил.

По-рано днес десетки пластмасови кофи за боклук са намерени в разрушените незаконни постройки в циганския квартал „Максуда”. За това съобщи кметът на варненския район „Младост” Христо Христов, съобщи „Фокус”.

Христов каза, че вече става ясно къде постоянно изчезват съдовете за смет. Той допълни, че на всеки един от тях е изписан номерът на съответната улица, като посочи, че една от откраднатите кофи за смет е от ул. „Зограф” № 8.

Към момента разрушаването на незаконните постройки протича нормално, като на мястото на разрушаване постоянно влизат полицейски и пожарни автомобили. Влезе и линейка, която е оказала медицинска помощ на местна жителка, на която й е прилошало.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари