Писъци и рев в Асеновград

12
Драмата е започнала сутринта, ромите са се тръшкали, ревали и молили да останат
Драмата е започнала сутринта, ромите са се тръшкали, ревали и молили да останат

16 незаконни ромски къщи са били съборени днес преди обед в махалата в Асеновград, научихме от БЛИЦ, започнат от свои източници.

На място са били ситуирани много полицаи и жандармерия, лично е присъствал шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. 

Драмата е започнала сутринта, ромите са се тръшкали, ревали и молили да останат. Сега десетки, дошли незнайно от къде, са принудени да се приберат по родните си места. Следващата седмица започва описване на втория етап от незаконните постройки, които предстои да бъдат сринати със земята. Мерките се взимат в изпълнение на обещанията на държавата и местната власт. 

Припомняме, че втора Катуница бе на път да избухне в Станимака, след като тумба роми пребиха зверски децата и треньорите от спортния клуб по гребане. Хората се вдигнаха на протести, които в момента са преустановени след разговори с вицепремиера Валери Симеонов и кмета на града Емил Караиванов. Освен бутането на постройките и изгонването на роми, които не са от Асеновград, са набелязани и други мерки. Ако те не бъдат изпълнени, предстои подновяване на протестите, в които се включиха хиляди недоволни от ромските безчинства в страната. 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари