Нанков прие с охота магистралата Русе - Търново да се казва "Янтра"

0
Това стана ясно на специална дискусия във Велико Търново
Това стана ясно на специална дискусия във Велико Търново

Магистралата между Русе и Велико Търново вече има име макар че не е официално обявено - "Янтра".

Това стана ясно на специална дискусия във Велико Търново с министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Форумът „Хемус” и възраждането на Северна България“ бе организиран от община Велико Търново и вестник „24 часа“, а на него присъстваха и инж. Дончо Атанасов – шеф на Агенция „Пътна инфраструктура“, ръководителите на най-големите пътностроителни компании у нас, народни представители, кметове и областни управители от цяла Централна Северна България.

Министър Нанков даде да се разбере, че с охота приема името на бъдещата магистрала от Русе до Велико Търново да се нарече „Янтра“, тъй като на следващ етап тя ще минава по поречието на реката, за да стигне до обходния път на Габрово, който се завършва в момента и да мине в тунел под Шипка.

Според Нанков с направата на аутобана „Тракия“ югът е дръпнал икономически чувствително на севера и вече се създават три мощни индустриални зони – в Пловдив, Стара Загора и Бургас. Той припомни още, че „Хемус“, която е планирана и започната още през соца, ще е дълга 420 км. 170 км от нея вече са направени, а останалото трябва да е готово до 2024 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари