Най-високите температури се очакват да бъдат в Русе

1
НА ПРАГА НА АВГУСТ: Какво време ни очаква?
НА ПРАГА НА АВГУСТ: Какво време ни очаква? Снимка: Dunavmost

Жълт код за горещини е обявен в 19 области на страната.

Максималните температури в по-голямата част от страната днес ще са между 33 и 38 градуса, като най-високи очакваме да бъдат в Русенско, в крайните югозападни райони - Сандански, където дневните температури ще бъдат около 37-38 градуса.

В София температурата ще е около 33 градуса, а по Черноморското крайбрежие, където и през деня югоизточният вятър ще носи прохлада от морската вода, ще останат малко по-ниски температурите - до 30 градуса. В планините ще има по-прохладно време.

В Западната и Централната част от страната температурите ще са около или над 35 градуса, но няма опасност днес температурите да скочат до 40 градуса. В следобедните часове от днешния ден ще има купесто дъждовна облачност над планините и планинските райони на Западна България, докато във Видинско и във Врачанско ще има опасност от по-сериозни гръмотевични бури, придружени с интензивни, краткорайни валежи.

Новата седмица ще я започнем с малко по-ниски температури, но в северозападната половина от страната ще има по-интензивни валежи.

По Черноморското крайбрежие ще остане предимно слънчево.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари