Най-възрастната брачна двойка в света е на близо 215 години

1
Мора е роден на 10 март 1910 г., а Кинтерос - на 16 октомври 1915 г.
Мора е роден на 10 март 1910 г., а Кинтерос - на 16 октомври 1915 г. Снимка: Dolores Ochoa/AP

Еквадорци са най-възрастната брачна двойка на обща възраст почти 215 години.

Хулио Мора бяга от къщи, за да се ожени тайно за Валдрамина Кинтерос в един февруарски ден. Семействата и на двамата са против брака. Те все още са заедно, 79 години по-късно, предаде БТА.

Той е на 110 години, а тя - на 104 години, и двамата са в добро здраве, макар роднините им да споделят, че са леко депресирани, защото им липсват големите семейни сбирки по време на карантината.

Има и по-дългогодишни бракове от техния, но в момента няма друга семейна двойка, която е да с по-голяма обща възраст, малко под 215 г., според книгата на рекордите на Гинес.

Мора е роден на 10 март 1910 г., а Кинтерос - на 16 октомври 1915 г. Женят се на 7 февруари 1941 г. Двамата пенсионирани учители живеят в еквадорската столица Кито, където в средата на август получават сертификата за рекорд на Гинес.

Дъщеря им Сесилия казва, че и двамата са с ума си, активни са, макар вече да не са така жизнени, както били преди. Тя добавя, че през последния месец са се променили, защото им липсват големите семейни събирания. А на тях може да е наистина оживено - двамата съпрузи имат четири деца, 11 внуци, 21 правнуци и едно праправнуче.

Робърт Дауни Джуниър направи нестандартен поздрав на жена си за годишнината им (СНИМКА)

Сесилия казва, че баща й обича да гледа телевизия и да пие мляко. Майка й пък е почитател на десертите и всяка сутрин обича да чете вестници.

Предишния рекорд за най-възрастна двойка държаха съпрузи от Остин Тексас, чиято обща възраст бе 212 години и 52 дни.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари