Каква сватба се празнува след 10 години брачен живот?

0
В България са нарича “розова” или “кехлибарена”
В България са нарича “розова” или “кехлибарена”

В България са нарича “розова” или “кехлибарена”

Сватбеният ден е най-важният за една двойка. Самият сватбен ритуал във всяка страна е изпълнен със символични действия, ритуали, по които се гадае и пророкува за бъдещия съвместен живот на младоженците. Не по-малко важни са годишнините от деня на сватбата. Всяка една годишнина също носи определена символика и трябва да се отбелязва подобаващо, споделя Actualno.

Знаете ли каква сватба се празнува след 10 години брак?

Отговорът е калаена. В България са нарича още “розова” или “кехлибарена”. В повечето страни по света сватбата е известна като калаена. Това е първата сериозна годишнина от брачния живот. Отбелязвате първият юбилей - цяла една декада от мили спомени, романтични моменти, засилена връзка и начало на стабилността в брачните взаимоотношения.

Традиционният подарък за 10-годишнината от брака е калаят, не много романтичен, но стабилен и гъвкав елемент, който може да се огъва, без да се счупи. Калаят символизира съхранение и дълголетие.

Традиции при честване на 10-годишнина от сватбата

Ето какво повелява традицията да се подарява и кои са символите на калаената сватба:

* традиционен подарък - калай

* съвременен/модерен подарък - диамантени бижута

* скъпоценен камък - диамант

* цвете - нарцис

* цвят - син/сребрист

Калай - символ на издръжливост

Калаят символизира стабилност, издръжливост, с което може да се опиша един брак, продължил вече 10 години. Освен това, калаят символизира гъвкавост, което е ключът към един щастлив брак. Първите 10 години са период, в който двамата трябва да се научат да правят компромиси в името на комфорта и добруването на партньора си.

Диамант - най-подходящият подарък

10-годишният брак е точно толкова красив и траен колкото е диамантът. Трудно е да се счупи диамантът, който е символ на стабилната връзка от вече 10 години. Освен че е скъп и красив скъпоценен камък, диамантът има своето символично значение. Той изразява голяма отдаденост и силна връзка, затова често го избират за годежен пръстен. Диамантите са безкрайни, красиви, изящни и много скъпи скъпоценни камъни.

Цветето на 10-годишния брак - нарцис

Всяко цвете има своето значение и послание. Нарцисът се свързва с оптимизъм, радост, щастие, ентусиазъм, жизненост, вдъхновение, креативност и обновяване. След 10 години брак, може би е необходимо обновяване на връзката, затова е чудесна идея да подарите нарциси.

Цветовете на 10-годишния брак - синьо и сребристо

Синьото е цветът на доверието, искреността, лоялността, мъдростта, стабилността, вярата и интелигентността. Освен това, синият цвят е успокояващ за очите, символизира мир и спокойствие. Синият цвят е основен в много религиозни традиции, защото носи мир и служи като бариера за злите сили.

Сребристото представя енергията на луната. Символизира идеалният баланс между черното и бялото. Това е цветът, който идеално пасва на всеки стил и дизайн. Сребристият цвят отразява енергията на цветовете, с които се комбинира. Символизира чистота, сила, концентрация.

Как се празнува 10-годишната сватба?

Първият юбилей от сватбата трябва да се отпразнува по-тържествено и бляскаво от предишните 9 годишнини. А защо не да отидете на втори меден месец.

Традицията повелява да се празнува с всички, които са присъствали на самата сватба, или поне с приятелския кръг.

Освен “калаена”, тази годишнина е известна още като “розова” и “кехлибарена”.

Според традицията двамата съпрузи трябва да прекарат юбилейната брачна нощ на легло, обсипано с розови листенца. Подаръците от кехлибар също носят късмет на двойката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    kedem samuel
    Здраво, овде сам да проширим ову добру вест целом свету о томе како сам вратила љубав свом мужу. Био сам узнемирен када ме је моја љубав оставила због друге девојке прошлог месеца, али када сам нашла пријатеља који ме је упознао са доктором АПАТА, великим гласником, разговарала сам са њим о свом проблему, како ме је муж оставио и како је требало да добијем посао у веома великој компанији. Само ми је рекао да сам дошао на право место да ћу остварити жељу свог срца без икаквих нежељених ефеката. Рекао ми је шта треба да радим, након што је то урађено, наредна два дана, моја љубав ме је звала телефоном и говорила ми изговоре да живим до сада и следеће недеље након што ме је љубав позвала да се молим за опроштај, била сам позван на интервју у моју жељену компанију, морао сам да радим као супервизор. Толико сам срећан и презадовољан да морам да кажем целом свету о томе како ми др Апата помаже да моје срце пожели. Др Апата је стручњак за све врсте чини и добре магије. Ако вам је потребна помоћ, контактирајте др Апату на следећу имејл адресу: {драпата4@гмаил.цом} или га можете контактирати путем ВхатсАпп-а и Вибер-а на овај број +27626233410 желим вам све најбоље
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари