Петър и Димитрина Папазови са най-възрастната женена двойка в Русе

30

96-годишният Петър и 89-годишната Димитрина са сключили брак през далечната 1951 година

96-годишният Петър Папазов и неговата съпруга – 89-годишната Димитрина Папазова са най-възрастната женена двойка в община Русе. Семейството сключва брак на 17 април 1951 г. По случай Седмицата на брака те бяха поздравени от кмета Пенчо Милков за впечатляващите им 73 г. съвместен живот.

Малко са хората като вас – преминали през изпитанията на живота за толкова години брак. Те са ви давали сили да продължавате и са ви научили на най-важните житейски уроци. Защото мъдрите думи и съвети към бъдещите поколения могат да бъдат прочетени в книгите, но без опита на хора като вас те не могат да бъдат усвоени“, обръща се кметът към семейство Папазови.

Той пожела на възрастната двойка здраве, дух и време, изпълнено с много любов и уважение от най-близките.

Петър и Димитрина живеят в Русе и имат внук, внучка и един правнук, които живеят извън страната. Тяхната най-голяма радост е когато младите се върнат в града и могат да прекарат време с тях.

Петър Папазов е пенсиониран полковник, който е бил началник на Русенското военно окръжие. Съпругата му е работила като административен служител в системата на транспорта. Водят активен начин на живот и обичат да се събират с приятели. Казват, че път трябва да се дава на младите, защото светът им принадлежи.

С дядо Петьо винаги сме успявали да се разбираме, колкото и трудности да сме имали през годините. Така е научено нашето поколение – държим ли се заедно, нищо не може да ни събори“, споделя с усмивка Димитрина и пожелава на всички по-млади женени двойки да отпразнуват поне 73 г. заедно, така както тяхното семейство е съумяло да направи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    mischi
    Изглеждат много добре. Да им дава господ още дълги години здраве да се радват на близките си!
  • -10
    1
    Общинарка
    Аз пък си мислих, че е нешия ненаситен Бенчо некадърника, внук на масов убиец от БКП! То и неговата възлюбена Вгъзилена Широката са женени от поне 150 години според кумунярската пропаганда! Да илядат гълъбчетата!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари