Най-студената нощ на Баба Марта 2020

0
Температурата в Добруджанското плато падна на -5 градуса на фона на кристална ясно небе над цялата страна
Температурата в Добруджанското плато падна на -5 градуса на фона на кристална ясно небе над цялата страна Снимка: meteo-temps-reel.fr

Най-студената нощ на Баба Марта 2020 и то все още в малките часове.

Температурата в Добруджанското плато падна на -5 градуса на фона на кристална ясно небе над цялата страна, на Софийското летище в 3:30 отчита -4 градуса, в Тракия също не подмина падането под нулата в Пловдивското е -1 градус в момента, а на изток в отвореното на север Елховското поле падна на -3 градуса, североизточните нахлувания никога не трябва да се подценяват, а и освен това сценарият върви към трайно застудяване с ново нахлуване от североизток в сряда вечерта и четвъртък, затова макар и да е слънчево ще има приток на студ, днес по-слабо, но от сряда нова порция от североизток, научихме от Meteo Balkans.

Студът не подмина и морската столица, която също отчита дълбок като за нея минус 2 градуса на летище Варна, което е по-навътре в сушата, затова и към морето може да е по-топло.
Коментарът, че зимата се завърна, съвсем си бе на място и американският модел хвана сценарият, че студът от североизток няма да се оттегли толкова лесно и ще има нов удар, докато европейският заложи на почти незабавно затопляне още вчера трябваше да започне да духа от запад. Нахлуването от североизток успя и във височина да се наложи солидно, но не само приземя и затова ще задържи температурите поднормени поне до четвъртък.

На слънце може да е приятно и топло, но по сенките и след залез слънце и особено преди изгрев ще си е студено...

Днес само сутринта ще е студено, но денят обаче ще е слънчев, ще духа слаб вятър.

Максималните температури ще са между 11° и 16°, малко по-ниски по морския бряг, за София ще са около 13°.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите части умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието слънцето също ще радва всички. Но максималните температури ще са по-ниски - между 7° и 9°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари