„Най-силният мъж на Америка” е българин

0

Здравенякът счупи рекорд на log press от 210 кг на престижното състезание, развя българското знаме в Аризона

Митко обожава сестра си Мария, известна бизнесдама от региона.

Неврокопчанинът Димитър Саватинов развя българското знаме в Америка след триумфа си на престижно състезание в щата Аризона. Саватинов спечели

„Най-силният мъж на Америка” и сбъдна една от съкровените си мечти, и то точно на имения си ден.

Състезанието се проведе в два поредни дни. Първия ден Димитър постигна в една от дисциплините американски рекорд на log press от 210 кг. И в двата състезателни дни той бе пръв по резултата в групата на професионалистите. След титлата „Най-силен мъж на Америка” мечтата на Димитър Саватинов е да спечели титлата за най-силен мъж в света.

С добри постижения неврокопчанинът се представи миналата година и на световното състезание „Арнолд спорт фестивъл”, което е учредено на името на прочутия културист артист Арнолд Шварценегер.

Неврокопският здравеняк е роден в Русия, в гр. Мичуринск. Баща му е от Гоце Делчев, а майка му е рускиня. Когато Димитър е на 2 години, семейството се прибрало да живее в Гоце Делчев, където живее цялата му бащина фамилия и досега. В Гоце Делчев той има близки и роднини, които го обичат много. Най-силна е братската  връзка с любимата му сестра Мария, която е бизнесдама в региона с успяващ сладкарски бизнес. През 2006 г. Димитър Саватинов заминава за Америка с циркова група, а същинските тренировки са силовите състезания започва година по-късно.

Източник: viaranews.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари