Най-подходящата закуска според кръвната група

0
Ето няколко предложения, които ще дадат представа хората от коя група от какво се нуждаят
Ето няколко предложения, които ще дадат представа хората от коя група от какво се нуждаят

Изборът на хранене според кръвната група е вече добре позната и разпространена практика

Според нея трябва да избираме храната си според кръвната си група, защото всяка от тях има свои особености, които е добре да се съобразят, пише Gotvach.bg

Какво е добре да закусват хората от различните кръвни групи?

Ето няколко предложения, които ще дадат представа хората от коя група от какво се нуждаят.

Кръвна група 0

Това е групата на универсалните кръводарители. Те се смятат за естествени хищници и месото присъства редовно в менюто им. Физическите упражнения и животинският протеин са с ключово значение за тях.

Богатата на протеини храна не е подходяща за вегетарианци и тези от тях, които съзнателно избират този топ хранене ще имат редица трудности в съставяне на менюто си, включително закуската.

Страдащи от хронични заболявания също не бива да се подлагат на този тип хранене, защото изискванията на диетите могат да бъдат противопоказни на заболяването.

Тъй като подходящи за кръвна група 0 са храни като: ръжен хляб или такъв от просо, маслини, ориз, масло от рапица, зехтин, ленено масло, сусамово масло, орехи, горски плодове, смокини, сиви сливи, спанак, марули, броколи, телешко, говеждо, скумрия, херинга, треска.

Закуската може да изглежда така:

- сандвич от ръжен хляб със сусамов тахан;

- смути от горски плодове;

- зелен чай или кафе със сметана.

Кръвна група А

Хората от тази кръвна група са податливи на стрес и това влияе на хранителните им навици и теглото им. Добре е да ограничат животинските продукти, а протеините да се осигуряват от растителни храни и риба. Добре е в началото на деня да се ядат повече протеини, затова храни, които ги осигуряват, са добре дошли за закуска.

Препоръчителната закуска може да изглежда така:

- вода с лимон;

- овесена каша със соево мляко и кленов сироп;

- сок от портокал;

- кафе или чай.

Кръвна група В

Смята се, че тази кръвна група произхожда от района около Хималаите и се представя от много гъвкави хора. Податливи са на бавно прогресиращи заболявания като автоимунните.

Хората от тази група лесно разграждат мазнини, но глюкозната храна им е проблем. Някои от тях имат непоносимост към лактоза. Храната им може да е най-балансираната.

Зеленолистните зеленчуци, млечните продукти и яйцата, ориз и продуктите му, просо, овес, лук, артишок и пащърнак, козе, агнешко, пуешко и еленско месо, грозде, смокини и фурми са подходящи храни за тях.

Закуската може да се състои от:

- варено яйце;

- овесена каша;

- вода с лимон;

- билков чай.

Кръвна група АВ

Това е най-младата кръвна група, получена от смесване на хора от групите А и В. това са хора с добра адаптивност, но с чувствителна храносмилателна и имунна система.

Подходящи храни за тази кръвна група са: зеленчуците и рибата, агнешкото, заешкото и пуешкото месо, киселото мляко, соевото мляко, моцарелата, козето сирене, макаронени изделия и брашно, зърнени култури, ядки и семена като орехи и фъстъци, билкови чайове, ананас, боровинки, череши, лимони, грейпфрут, грозде.

Подходящата закуска включва:

- макарони с козе сирене;

- смути с горски плодове;

- плодова салата с ананас, грозде, киви;

- билков чай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари