Не пропускайте закуската, ако искате да отслабнете

0
За съжаление много хора се придържат към правилото, че може да пропуснат закуската
За съжаление много хора се придържат към правилото, че може да пропуснат закуската

Диетологът, кандидат медицински науки и старши научен сътрудник във Федералния изследователски център по хранене Наталия Денисова разказа защо никога не трябва да пропускате закуската, ако искате да отслабнете

За съжаление много хора се придържат към правилото, че може да пропуснат закуската,  пише Zdrave.to

Това е много често срещана грешка. Факт е, че закуската стартира метаболизма в тялото след сън. Желателно е първото хранене да е през първия час след събуждането. Ако през първата половина на деня не получим нужното количество енергия, то цялото калорично съдържание на диетата ще падне през втората половина на деня, обясни специалистът.

Тя отбеляза, че хората, които не закусват, обикновено преяждат вечер. Излишъкът от калории преди лягане се превръща в излишък от мастна тъкан.

Също така, според диетолога, правилната диета поддържа постоянството на концентрацията на хранителни вещества в тялото, предимно глюкоза. И това е основният източник на енергия. Именно при намаляването на концентрацията на глюкоза в кръвта тялото реагира с чувство на глад. "Ако интервалите между храненията са значителни, тогава тялото е подложено на стрес", отбеляза Денисова.

Специалистът препоръчва каши от всякакви зърнени храни като оптимална закуска.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари