Наистина ли маргаринът се прави от петрол?

2
Хранителната добавка Е319 - Tert-ButylHydroQuinone (TBHQ) се получава от петрол
Хранителната добавка Е319 - Tert-ButylHydroQuinone (TBHQ) се получава от петрол

Маргаринът е заместител на маслото на базата на растително масло, който често се отхвърля категорично от привържениците на натуралните хранителни продукти

Маргаринът може да има петрол, пише Gotvach.bg 

Съдържа трансмазнини. Трансмазнините са напълно неусвоими за човешкия организъм и заради това не се разграждат от него. Те се натрупват в организма и изхвърлянето им в последствие е много трудно.

Хранителната добавка Е319 - Tert-ButylHydroQuinone (TBHQ) се получава от петрол. Препоръчва се избягване на употребата ѝ. Може да предизвика гадене, повръщане. Количество около 5 грама се смята за смъртоносно. Съдържа се в маргарина, хидрогенриани мазнини и масла.

Хранителната добавка Е320 - Butylated hydroxy-anisole (BHA) се получава от петрол. Забавя загниването на храните в резултат на окислението им. Съдържа се в маргарин, мазнини, масла, дъвки, ядки, полиетиленови опаковки за храни.

Може да предизвика алергични реакции и да отключи хиперактивност. Има данни за канцерогенност и ефекти, подобни на тези на естрогена. Във високи дози води до образуване на тумори. От 1958 година е забранен в Япония. Предлага се да бъде забранен и във Великобритания. Макдоналдс (McDonald's) не го използват в продуктите си от 1986 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари