Най-честите причини да се събуждаме подпухнали

1
Сутрешното подуване носи много дискомфорт на дамите от всяка възраст
Сутрешното подуване носи много дискомфорт на дамите от всяка възраст Снимка: iStock

Сутрешното подуване носи много дискомфорт на дамите от всяка възраст.

Освен основан на сериозни здравословни проблеми, отокът може да е и заради банални грешки в грижата или ежедневието, пише Актуално.

Недостатъчна активност

Недостатъчния сън, липсата на физическа активност, тютюнопушене и алкохол могат да причинят сутрешно подуване. Любителите на много пикантни, солени, мазни храни са особено засегнати от подобни отоци.

Редовните упражнения, ходенето нормализират отделянето на течности от тялото. Най-добрият начин да разрешите проблема е да се отървете от стреса и да спите повече.

Стрес

По време на стрес тялото е в постоянно напрежение. Не може да се говори за здрав, пълноценен сън поне 8 часа. Затова трябва да потърсите помощ от медитативни практики, масаж, йога. Най-добре е да заспите под релаксиращата музика на звуците на природата, а не под светещите екрани на джаджи, които не позволяват на мозъка да си почине.

Неправилен режим на прием на течности

Приемът на течности през целия ден е важен фактор в грижата за външния вид. Но ако през деня е необходимо, тогава през нощта излишната течност е нежелателна. Важно е и на каква възглавница е прекарана цялата нощ. Неудобната възглавница може да съсипе цялата вечерна грижа и да причини подуване под очите сутрин.

Наведнъж е нужно да се пие 1/3 чаша или няколко глътки. Това е достатъчно за изтичане на лимфа и добро здраве. Обикновено се препоръчва да се изчисли дневната норма от 30 ml на kg човешко тегло.

Липса на масаж

Дори при много правилен начин на живот жените се оплакват от подпухналост. Защо се случва това? Необходимо е да се помогне на лимфата да премине през естествените си изходящи пътища. За да направите това, трябва редовно да извършвате лимфен дренажен масаж или да използвате контрастен душ. Този метод перфектно ускорява лимфата и облекчава отока. Също така експертите съветват обтриване с кубчета лед. Но те трябва да се използват с повишено внимание при възпаления, рани, розацея.

Сутринта няма да е излишно да използвате масажен валяк. Ако го оставите през нощта в хладилник, тогава материалът на ролката изстива. Масажът с него задължително облекчава подуването, достатъчно е да прекарате 5-10 пъти по масажните линии. Можете предварително да нанесете любимия си крем или серум.

Неудобна възглавница

Спете в добре проветрено помещение. Задухът или, обратно, теченията не допринасят за качеството на съня. Позицията или правилният начин да се каже височината на възглавницата също има значение. Защото сутрин можете да се събудите не само с подуване, но и с болки във врата и гръбнака. Ако позицията на главата по отношение на тялото създава права линия, тогава тази възглавница е правилната

Пълнежът за възглавници също е важен. Също така е добре да обърнете внимание на калъфката за възглавница, най-добрият вариант е коприна или сатен. Така че тъканта няма да изтегли влагата от кожата и косата, на сутринта няма да има гънки по кожата и подуване.

По този начин много фактори оказват въздействие върху красотата и здравето на жената. Важно е да се следи не само качеството на козметиката, но и правилно организираното място за спане, добра почивка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари