52-годишната Джей Ло се къпе в гликолова киселина и изглежда като на 30

15
Какво прави за себе си красавицата извън естетичната хирургия?
Какво прави за себе си красавицата извън естетичната хирургия? Снимка: Инстаграм

52-годишната Дженифър Лопес определено буди възхищение не само заради своите артистични таланти.

И преди да побързате да кажете, че просто е случила на добър пластичен хирург, вижте какво прави тя за красотата си извън операционната, пише Мила.бг. Неща, които са съвсем достъпни за всекиго от нас, но все пак искат някои усилия и жертви.

Джей Ло се кълне в гликоловата киселина

Гликоловата киселина работи като химически ексфолиатор върху кожата, като разтваря мъртвите клетки и внимателно възстановява повърхността. Освен че премахва мъртвите повърхностни клетки, тази киселина насърчава клетъчния оборот, което е идеално за увредена от вредните слънчеви лъчи, зряла кожа.

Тя не се пече на слънце

И не защото е потомка на Едуард Кълън. Не е тайна, че излагането на ултравиолетови лъчи унищожава колагена и еластичните влакна в кожата, причинявайки преждевременно стареене. Ето защо Джени избягва излагането на слънце, доколкото е възможно. Както тя разкрива пред InStyle: „Опитвам се да не стоя на слънце твърде дълго и залагам на висок слънцезащитен фактор всеки ден.”

Има три неща, които тя не докосва

Всички знаем, че алкохолът, кафето и тютюнопушенето не са полезни за кожата ни и въпреки това ползваме поне едно от тях редовно. Джей Ло не пие алкохол, нито кафе, нито пък пуши. Вероятно това е една от причините кожата ѝ да сияе с младежки блясък дори на 50 години.

Не прави компромиси със съня си

Тя смята, че е най-добре да се спи по 9 или 10 часа, но невинаги успява. Осем часа обаче задължително е под завивките. И не прави компромис с това нито на празник, нито когато има суперинтересен сериал по телевизията.

Медитира всеки ден

Дженифър започва да медитира през 2015 г., когато трябва да жонглира с музикалната сцена и киното. Сега тя медитира по 20 минути всяка сутрин и вечер.

Маниакална е на тема почистване на кожата си

Тя мие лицето си не само сутрин и вечер, но също след тренировка. Казва, че това я кара да се чувства свежа и със сигурност е добре за вида й.

Пие повече от 8 чаши вода на ден

„Пиенето на много вода, особено преди тренировка, може да ви помогне да извлечете повече от рутинните си упражнения“, споделя звездата пред американско списание. Хидратацията отвътре е важна и за вида на кожата, и за този на косата.

Хапва много зелени неща

Сигурно искате да чуете, че поне веднъж на ден си позволява шоколад и кока кола, но това не е така. Истината е, че Джей Ло яде много чиста, непреработена диета, както тя самата разкрива пред US Weekly: „Вкъщи ядем много зелени зеленчуци, аспержи, брюкселско зеле, броколи и зеле. Обичам да готвя и умея много неща. Обичам да приготвям пуерториканска храна, защото с нея израснах.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари