Наградиха Русе за най-добър град за живеене в класацията на Дарик

7

Русе спечели с убедителна преднина класацията за „Най-добър град за живеене“ в съвместната инициатива на „Дарик радио“ и в-к „24 часа“.

Това стана ясно след провелото се днес официално награждаване, на което присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов и зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански. Церемонията се проведе в НДК, а призът „Най-добър град за живеене в България“ в класацията на „Дарик радио“ беше връчен от Радосвет Радев, изпълнителен директор на медията. Той определи Русе като най-европейския град, който няма нужда от реклама или пътеводител, защото крайдунавският град говори сам за себе си.  На събитието присъства и президентът на Република България Росен Плевнелиев, както и министри, кметове и гости.

Г-н Стоилов благодари на всички русенци за категоричната подкрепа, която градът получи в хода на гласуването. Според него това е доказателство, че когато имаме обща кауза, всеки има своята роля и своя принос към онова, което всички ние желаем – а именно да възродим Русе, да променим неговия облик и да съхраним неговите традиции! Той допълни, че това е процес, който изисква много постоянство, отдаденост и решителност, но безпрецедентното обединение на русенци в кампанията на „Дарик Радио“ е доказателство, че сплотеността и чувството за общност са в основата на крайния успех. Кметът заяви, че и за в бъдеще ще продължава да работи за просперитета на града, като е убеден, че Русе ще запази своите позиции сред най-добрите градове за живеене в България.

Тази година за пръв път Русе успя да се пребори и да спечели, с убедителна преднина в читателската класация на „Дарик радио“. За Русе са гласували 44 016 души, с 12 642-ма повече от Бургас, който спечели надпреварата миналата година. Трети е Пловдив с 21 082 гласа. На пето и шесто място се класираха Кюстендил и Варна. Досега наградата за най-добър град е печелена два пъти от Варна и София, три пъти от Бургас и един път от Велико Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари