Наградиха Лидл за „Работодател на годината“

0
Компанията получи втора награда на годишните награди Employer Branding Awards на b2b Media
Компанията получи втора награда на годишните награди Employer Branding Awards на b2b Media

Компанията получи втора награда на годишните награди Employer Branding Awards на b2b Media.

22 януари 2017 г. Лидл България бе отличена като най-добър работодател по време на годишните награди Employer Branding Awards на b2b Media. След оспорвана надпревара компанията получи втора награда в най-важната и най-конкурентна категория „Работодател на годината“.

„Благодарим за това признание. От стъпването си на българския пазар Лидл България не спира да инвестира в грижата за своите служители и в налагането на прозрачни и коректни работодателски практики. Защото вярваме, че най-ценната и важна инвестиция е инвестицията в хората и тяхното развитие", коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Лидл България е един от водещите работодатели в страната с над 2 300 служители в 86 магазина в 45 града и 2 логистични центъра. Компанията предлага едни от най-добрите условия за работа, най-високите нива на заплащане в бранша, атрактивен социален пакет и разнообразни възможности за кариерно развитие и квалификация. Това е и единственият ритейлър у нас с електронно отчитане на работното време.

Веригата предлага динамична и предизвикателна работна среда и широк спектър от професии в редица области като продажби, логистика, маркетинг и корпоративни комуникации, ИТ, финанси, строителство и експанзия и много други. Като част от световна компания, Лидл България дава възможност за международен обмен на опит и експертиза с други 27 държави, в които Lidl присъства, включително и централата на веригата в Германия. Всичко това превръща Лидл България в предпочитан, сигурен и коректен работодател, с изключително ниско текучество – средно месечният процент на флуктуация в компанията е под 2%.

Компанията насърчава и развитието на младите хора в страната и тяхната успешна професионална реализация, като предлага специални програми за ученици и студенти, подкрепя дуалното образование и допринася за постигането на конкурентна устойчивост на кадрите си на пазара на труда. Лидл България насочва усилията си и в друга важна област – да продължи да връща младите и талантливи хора в страната, като дава възможност на току-що завършили образованието си в Австрия и Германия български студенти да се върнат у дома и да започнат работа в нейната структура, при условия и възможности за развитие, конкурентни на тези в Германия и Австрия. Доказателство за успешната политика в тази посока е и фактът, че 20% от настоящия ръководен състав е именно от кадри, върнали се от чужбина, за да се реализират в структурата на Лидл България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари