Наградиха лекаря, направил най-много ваксини в Русенско

2

Екипът на Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ и общопрактикуващият лекар д-р Айдън Джиниев получиха грамоти от министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров за съществен принос към имунизационната кампания срещу Covid-19 в Русенско

 Отличието на Тубдиспансера бе връчено от заместник областния управител Синан Хебибов на управителя на лечебното заведение д-р Светослав Дачев, а това на д-р Джиниев от изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. По последни данни в имунизационния кабинет на Белодробната болница са направени 9 791 имунизации, а от д-р Джиниев са поставени 1 837 ваксини.

От своя страна заместник областният управител благодари на всички институции за отличното взаимодействие и подчерта значението на доверието на пациентите в лекарите. В памет на медиците, които загубиха живота си, изпълнявайки човешкия си дълг бе запазена минута мълчание.

Според двамата лекари трябва да се направи всичко възможно информацията за ползите от ваксините да достигне до повече хора. По думите на д-р Джиниев се наблюдава информационно замърсяване, което пречи за вземане на решение за имунизация. „Поели сме по правилния път и ваксинацията е единствената възможност за справяне с пандемията.“, коментира общопрактикуващият лекар. Доктор Дачев е на същото мнение, като той поясни, че процентът на случаите на ваксинирани и в последствие заболели е изключително нисък. На около 250 души преминали през болницата, около петима от тях са имунизирани.

Инициативата се провежда паралелно в цялата страна и е по предложение на министъра на здравеопазването. Отличени са общо екипите на 28 имунизационни кабинета и 26 общопрактикуващи лекари.

Церемонията се проведе в присъствието и на другия заместник областен управител д-р Стефка Караколева.

По-късно през деня очаквайте информация относно актуалната епидемична обстановка в региона. Общо поставените до момента ваксини са 69 763, а със завършен имунизационен цикъл са 35 163.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари