Какви лекарства мога да получа за лечение на Ковид?

0
Лекарствата за пациентите с леки или със средно тежки симптоми на коронавирус, преминали през COVID зоните, са разпределени в три групи – антибиотици, кортикостероиди и медикаменти, повлияващи кръвосъсирването
Лекарствата за пациентите с леки или със средно тежки симптоми на коронавирус, преминали през COVID зоните, са разпределени в три групи – антибиотици, кортикостероиди и медикаменти, повлияващи кръвосъсирването

Има ли безплатни лекарства за Ковид-19,  как и кой трябва да ги изписва?

Отговорите дава zdrave.to

Лекарствата, които ще бъдат отпускани на пациентите с леки или със средно тежки симптоми на коронавирус, преминали през COVID зоните, са разпределени в три групи – антибиотици, кортикостероиди и медикаменти, повлияващи кръвосъсирването. В списъка с безплатни лекарства са включени лекарствени продукти, принадлежащи към следните международни непатентни наименования /INN/:

• Cefuroxime

• Azithromycin

• Levofloxacin

• Enoxaparin

• Nadroparin

• Bromhexine

• Budesonide - Inha-lation powder

• Dexamethasone

• Clopidogrel

Правилата за реда за предписване и отпускане на лекарствените продукти за домашно лечение на задължителноосигурените пациенти с  COVID -19  за времето на обявената извънредна епидемична обстановка са публикувани на интернет-страницата на НЗОК в рубриката „Лекарства, медицински изделия и храни“ – подрубрика „Търговци на дребно с лекарства – аптеки“. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари