Надежда Нейнски: Конфликтът между Иран и Израел може да е част от геополитическо преструктуриране на света

0
Ако имаше много убити или големи разрушения, категоричният отговор на Израел щеше да е абсолютно неизбежен, каза още Нейнски
Ако имаше много убити или големи разрушения, категоричният отговор на Израел щеше да е абсолютно неизбежен, каза още Нейнски Снимка: БНТ

Ако имаше много убити или големи разрушения, категоричният отговор на Израел щеше да е абсолютно неизбежен, каза още Нейнски

Много се говори, че това не е обикновен регионален конфликт, а част от голямото геополитическо преструктуриране на света. Така бившият външен министър Надежда Нейнски коментира в "Още от деня" по БНТ ескалацията на напрежението между Израел и Иран

"Конфликтът стана явен. Той продължава скрито от години, когато Иран използваше своите проксита. Определено има промяна в доктрината, която Иран следва и според мен тя е дълбоко премислена", посочи тя.

Ако имаше много убити или големи разрушения, категоричният отговор на Израел щеше да е абсолютно неизбежен, каза още Нейнски.

"Рисковете са повече от надеждите, но въпреки всичко смятам, че има възможност да не се стигне до ескалация. Дори и най-противопоставящите се помежду си страни имат резерви относно това по какъв начин ще се развие конфликтът оттук нататък - зависи как Израел реагира".

Според Надежда Нейнски Иран в много отношения следва стратегията, която Русия има спрямо Украйна и бившите социалистически държави.

"Според мен Русия, колкото и абсурдно да звучи, се възползва от този конфликт, за да разсее вниманието на Запада от войната в Украйна, но няма интерес от пълномащабен конфликт между Израел и Иран".

По думите ѝ пълномащабна война в Близкия изток би показала уязвимостта на Русия в региона.

"Този опит за сериозно поражение в Израел показа, че той съвсем не е сам", каза още тя и посочи, че Вашингтон няма да се включи при контраатака, но няма и да позволи да има повече удари срещу Израел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Дагонов
    урод гнусен
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари