Надежда Йорданова няма да говори с Кьовеши за оставката на Гешев

0
Правосъдният министър изтъкна причината за това
Правосъдният министър изтъкна причината за това Снимка: ЕПА/БГНЕС

Правосъдният министър изтъкна причината за това

Исканата от новата власт оставка на главния прокурор Иван Гешев няма да бъде предмет на разговор между правосъдния министър Надежда Йорданова и европейския главен прокурор Лаура Кьовеши.

Това каза главата на правосъдното ведомство, която взе участие в ежегодната среща между държава и бизнес, провела се в София Тех Парк, пише News.bg.

Лаура Кьовеши идва в София в сряда по покана на министър-председателя Кирил Петков, а с Йорданова ще се срещне в четвъртък.

"Въпросът за търсене на отговорност от главния прокурор е извън компетенциите на европейската прокуратура, освен ако няма престъпления с европейски средства. Но аз не бих спекулирала по никакъв начин на тази тема", коментира министърът на правосъдието.

Няколко ще са точките, които Йорданова и Кьовеши ще засегнат по време на срещата си. На първо място това са промени в Закона за съдебната власт, които целят да гарантират по-ефективна работа на делегираните в европейската прокуратура прокурори от страната ни. Друг акцент ще са изменения в Наказателния кодекс, по силата на които да се увеличат наказанията за злоупотреби с европари. Готвили се и промени, позволяващи по-лесно сезиране на европейската прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари