Над 5000 нарушения са констатирали от Инспекцията по труда в Русе за година

0
Това означава, че всеки ден се констатират средно по 15 нарушения в региона
Това означава, че всеки ден се констатират средно по 15 нарушения в региона

Нередовно заплащане, неспазване на работното време, както и липсата на задължителни застраховки при възникване на трудови злополуки се оказват сред най-честите нарушения от страна на работодателите в Русенско

 Това стана ясно от проведена среща на областния управител Анатоли Станев и неговия заместник Людмил Христов с директора на местната дирекция „Инспекция по труда“ Ирена Николаева и шефа на Регионалната служба по заетостта Драгомир Николов.

Станев и Христов поискаха по-чести проверки на фирмите, за които има данни, че са нарушавали правилата за работа на своите служители, както и налагането на по-сурови санкции. „Трябва да се осигурят нормални условия на труд на хората в областта. Адмирирам дейността ви и ви уверявам, че може да разчитате на мен и екипа ми в съвместни бъдещи дейности, популяризиращи правата и задълженията на работниците, както и тези на работодателите“, коментира още Станев.

През изминалата година направените проверки от Инспекцията по труда в крайдунавския град са 1244, като констатираните нарушения са 5294. Това означава, че всеки ден се констатират средно по 15 нарушения в региона. Не липсват сигнали за необезопасени изкопи и преносими електрически уреди, както и некоректно попълнени договори в селското стопанство. Най-вече става дума за случаите при прибиране на продукцията от праскови, череши и кайсии. Друг често срещан проблем се оказва неправилното поддържане на картотеки за използваните препарати за растителна защита. Размерът на наложените санкции през изминалата година на некоректните работодатели надхвърля 327 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Мунчо
    Че то изобщо спазва ли се някакво трудово законодателство. Интересна е била срещата на Анатоли Станев и Ирена Николаева - двамата са титани на хумора в областите в които безчинстват.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари