Хванаха иманяр в Бяла след спецоперация на МВР в региона

1
Действията на служителите на ОДМВР - Русе по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция на територията на малките населени места в областта продължават, в хода на планирани и други специализирани полицейски операции
Действията на служителите на ОДМВР - Русе по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция на територията на малките населени места в областта продължават, в хода на планирани и други специализирани полицейски операции Снимка: Dunavmost, архив

Специализирани полицейски операции по противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места се проведоха в края на миналата седмица на териториите на общините Бяла и Иваново, съобщават от ОДМВР Русе

В действия са се включили екипи служители от различни подразделения на ОДМВР - Русe, съвместно с представители на Регионална дирекция по горите Русе и Регионална дирекция Автомобилна администрация – Русе и са реализирани под надзора на Окръжна прокуратура Русе.

В хода на операциите служителите на МВР са извършвали проверки за незаконна сеч и нерегламентирано съхранение, както и транспортиране на дървен материал, посегателства срещу собствеността на гражданите, управление на МПС от неправоспособни водачи, след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или упойващи средства, на нерегистрирани МПС и други нарушения на ЗДвП, нарушения на закона за българските лични документи, също за нарушения на акцизните режими, спазването на карантинни режими и въведените ограничения във връзка с извънредната обстановка, както и други дейности с цел превенция на конвенционалната престъпност. Наред с това установяване и на лица, извършители на престъпления, лица обявени за издирване, местно и общодържавно, проверки по Закона за гражданската регистрация.

В резултат на екипната работа са установени нарушения и са образувани: 14 преписки, свързани със случаи на незаконно съхранение и транспортиране на дървесина на териториите на село Щръклево, гр. Две могили и гр. Бяла. Образувано е едно досъдебно производство за притежание на културно-исторически ценности в гр. Бяла, където в имот са установени антични монети и металотърсачи. Започнато е още едно досъдебно производство, във връзка с наркотици, след като в частен дом в с. Щръклево е намерена около 15 гр. марихуана. Заведена е една преписка за открити акцизни стоки без бандерол – цигари, в имот в гр. Две могили. Разкрита е кражба на колело на стойност 3500 лева от Бяла, съвместно с ОДМВР Варна.

По време на операциите са извършени и проверки на тежкотоварни автомобили от екипи на автомобилната администрация, при които са констатирани 9 нарушения.

Действията на служителите на ОДМВРРусе по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция на територията на малките населени места в областта продължават, в хода на планирани и други специализирани полицейски операции, както и засилване на полицейското присъствие в района на училищата, след връщането на учениците в клас, с оглед противодействие разпространението на наркотични вещества.

Продължава и екипната работа между различните институции, под ръководството на прокуратурата и с други широкомащабни проверки в различни населени места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари