Началото на декември очакваме решение за присъединяването ни към Шенген

0
Вчера е приключила проверка за готовността ни да влезем в шенгенското пространство
Вчера е приключила проверка за готовността ни да влезем в шенгенското пространство Снимка: Getty Images

Вчера е приключила проверка за готовността ни да влезем в шенгенското пространство

На 8-9 декември може да очакваме решение за присъединяването ни към Шенген, стана ясно от думите на външния министър - Николай Милков на седмичния брифинг във ведомството. "Топката е в нашето поле", подчерта Милков, цитиран от News.bg. "Започват дипломатически совалки, за да се гарантира положителното становище за членството ни в Шенген."

Вчера е приключила проверка за готовността ни да влезем в шенгенското пространство. Вътрешният министър е уверил първия ни дипломат, че тя е успешна. Все пак министър Милков отчете, че това е оценката на проверяваните, а не на проверяващите. Преди ЕС да се произнесе за нашата готовност и Европейският парламент се очаква да излезе със съответната резолюция.

Припомняме, че темата за влизането ни в Шенген, бе повдигната от Румен Радев, както на работната си среща с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, така и по време на друга такава със свои колеги държавни глави от групата "Арайолуш". Радев убедено представи, че присъединяването на България към шенгенското пространство е не само инвестиция в регионалната сигурност, но и предпоставка за по-голяма стабилност.

Служебният премиер Гълъб Донев също е изказвал позиция по отношение присъединяването на България към Шенген. Според него една от най-важните мерки, които трябва да се предприемат, е засилване на граничния контрол. Донев обяви тогава, че в края на мандата на правителството предстои да се вземе решение, с което части от граничния пункт "Капитан Андреево" да стане обект от значение за националната сигурност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    До 2
    Прости рушлямски тролчета, сър! Обичат си ама копейките от Мутрофанката! ;)
  • 6
    2
    Ха ха ха
    Някои май не правят разлика между Шенгенско пространство и Еврозоната. Едното касае свободата на пътуване, а другото финасите. Важното е да се коментира, даже и неадекватно.
  • -3
    1
    Възрожденец
    Не, благодарим ви! Нямаме нужда от изкуствената ви куха валута. Ние си харесваме и обичаме лева, €врогейове нещастни!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари