Румен Радев: България извън Шенген не е в интерес на ЕС

0
Това не допринася за общите усилия за справянето с предизвикателствата пред сигурността и тежката икономическа криза, заяви президентът
Това не допринася за общите усилия за справянето с предизвикателствата пред сигурността и тежката икономическа криза, заяви президентът Снимка: БГНЕС

Това не допринася за общите усилия за справянето с предизвикателствата пред сигурността и тежката икономическа криза, заяви президентът

Оставянето на България извън Шенген не е в интерес на Европейския съюз и не допринася за общите усилия за справяне с предизвикателства пред сигурността и тежката икономическа криза в Европа. Това заяви президентът Румен Радев в телефонен разговор с министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте, съобщиха от Президентството.

По време на разговора държавният глава припомни, че Европейската комисия многократно е потвърдила готовността на България да се присъедини към Шенген и страната ни очаква подкрепа от всички свои партньори в ЕС. Последната проверка на охраната на външните европейски граници от мисията на Европейската комисия, която се състоя през октомври т.г. по покана на България, също потвърди готовността на страната ни за присъединяване към Шенгенското пространство, като подкрепа беше изразена и от Европейския парламент.

България очаква институциите на ЕС и страните-членки да се ръководят от установените критерии за членство в Шенген, а не от други съображения, призова още президентът Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    4
    Чоко-боко
    Президенте, Генерале, главната причина е двойния стандарт, а и кой иска в компанията си дрипав и бедняк? Виж къде сме по т. нар. индекс на човешкото развитие и всичко си идва на мястото. А и какво ме топли Шенген?
  • 7
    3
    сащ са сатанисти
    Антибългарските политици да отговорят на въпроса: Защо толкова много европейските държави ни искат да се окичим с евро, премахвайки българския лев, а не ни искат в шенген?! :D :}
  • 9
    2
    ...
    Румба, те за корупция говорят момчетата там и в Швеция и в Австрия... не може, няма и не трябва да има шенген за нас. Тук е неблагоприятна почва за политика, за бизнес. Една шайка краде и владее всички институции и от нея зависим тук и в ЕС. Прави са. Мноого далеко сме от шенген. Дано ни го откажат. Току виж ви присветне нещо.
  • 7
    1
    Ебал съм им €врото!
    И €врогейският съюз не е в наш интерес! Дори е в наш ущърб – от парите, които плащаме като вноска всяка година те ни подхвърлят трохи, и ни ЗАДЪЛЖАВАТ и ОПРЕДЕЛЯТ за какво и как да ги изразходваме! А най-пресният пример беше като ни ЗАДЪЛЖИХА до края на 2022г. да закупим над 14 милиона дози „ваксини“ против ковид! А до края на 2023 г. - още над 7 милиона дози! Нищо, че няма КОВИД, а „ваксините“ им осакатяват и убиват!!! https://www.actualno.com/healthy/ravnosmetka-za-kovid-vaksinite-v-bylgarija-kolko-platihme-kolko-upotrebihme-kolko-izhvyrlihme-news_1718462.html
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари