НА ЖИВО: Брифинг на СДВР

0
Тони Тодоров: Снощният протест в София приключи около полунощ
Тони Тодоров: Снощният протест в София приключи около полунощ

Днес протестиращи обсъждат блокиране отново на няколко пътни възли в по-ранни часове

Без нарушения на обществения ред и без арести са преминали вчерашните протести в София, при които около 21 часа бяха блокирани няколко кръстовища в столицата. Протестиращи се пръснаха на по-малки групи и останаха на шосето до полунощ.

"Снощи хората бяха пръснати по различни кръстовища. Това създаде неудобство за гражданите, които се предвиждаха по домовете си, но бяхме създали организация за недопускане не нарушения на обществения ред", посочиха от СДВР.

Притеснително е обаче, че за днес протестиращи обсъждат блокиране отново на няколко пътни възли в по-ранни часове, което значително може да блокира трафика. От СДВР обясниха, че работят по стратегии и варианти да не се допускат задръствания и тапи и всички граждани да могат да се приберат по домовете си.

Въпреки проблемите с трафика, от СДВР бяха категорични, че протестът преминава по мирен начин и благодариха на демонстрантите за запазения обществен ред и нормалната комуникация.

"Към 12 часа вечерта приключи протеста вчера, няма задържани лица. Имаше едно поведение от страна на протестиращите – последователно като изминалите дни. Благодарим на хората, които бяха на улицата и с поведението си показаха, че продължаваме в тази линия на нормални взаимоотношения между тях и нас като институция", посочиха от столичната полиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари