На Маджо му се отвори работа - строи луксозен офис за застраховки

0
Паралелно с новата сграда компанията на Маджо се е сдобила и с шикозен офис в Слънчев бряг
Паралелно с новата сграда компанията на Маджо се е сдобила и с шикозен офис в Слънчев бряг

Застрахователната компания на Младен Михалев-Маджо е на път да се сдобие с апетитен собствен офис.

От няколко месеца близката до подземния бос "Асет иншурънс" е започнала усилен градеж на луксозен билдинг в центъра на София.

Сградата ще се намира на метри от друга перла в короната на някогашния шеф на СИК - Интернешънъл Асет Банк.

Трезорът от години е известен с прозвището "Банката на Маджо", а при основаването му под друго име акционери бяха и братя Маргини.

Компанията получи разрешение да упражнява дейност миналата година. Така 17 години след края на силовата групировка СИК Михалев отново навлезе в бизнеса с автомобилни и имуществени застраховки срещу обещания за сигурност и закрила.
При създаването си застрахователната компания ползваше офисите на банката на Маджо.

Разрасналата се скоростно дейност обаче наложи разширение. Така преди няколко месеца е взето решение за нова сграда. Скоро след това хората на Маджо купуват съседния парцел и строежът започва.

Работници разказват, че за новата сграда се използват изключително качествени материали и най-модерни технологии. Според запознати босовете са дали изключително кратки срокове за завършването на обекта.

Те настоявали откриването да стане най-късно през пролетта на 2016 г. без значение от цената за извънредния труд. Заради наплива от клиенти дружеството няма проблеми със средствата и може да си позволи по-висока цена за бъдещата централа.

Паралелно с новата сграда компанията на Маджо се е сдобила и с шикозен офис в Слънчев бряг. Той е разположен в тузарския хотел "Хелена Ризорт". Баровският комплекс бе вдигнат приживе от оръжейния бос Младен Мутафчийски.

След смъртта му се озова в ръцете на Младен Михалев в замяна на неплатен дълг на Мутфчийски.
За една година съществуване компанията завзе голяма част от застраховките „Каско“ на коли срещу кражба. В същия сегмент преди години сред лидерите беше и застрахователна компания СИК.

Набирането на скорост съвпада с активизирането на автоапашите. По данни на МВР през последната година само в София изчезват над 10 луксозни автомобила на денонощие. Бройка, която не бе достигана от доста години.
В осигуряването на клиенти са се включили и хора близки до Златко Баретата, твърдят запознати. Соченият за наркобос от години има легален бизнес с фирми, близки до Маджо. Една от тях - "Бент ойл", която е и акционер в "Асет иншурънс", изплува около едно от разследванията срещу Баретата.

Оказва се, че дружеството е зареждало бензиностанциите на близкия до Баретата бизнесмен Росен Драгнев-Капитана. Гарант по сделката бил самият Златомир Иванов.

Заради финансови проблеми Капитана не смогвал да плаща доставките и натрупал дълг за над 3 милиона лева, което става повод за скандал между тях.

Конфликтът впоследствие стана повод Капитана да се превърне в един от основните свидетели срещу Златко Баретата и да разкрие схемата, по която бившият командос и бандата му са продавали дрога в София и Слънчев бряг.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари