На кои части от тялото се отразяват тези 5 емоции

2
В проучването на учени във Финландия са участвали 700 души
В проучването на учени във Финландия са участвали 700 души

В проучването на учени във Финландия са участвали 700 души

Много изследователи отдавна се опитват да установят връзката между духа и тялото. Учени във Финландия правят проучване чрез 5 експеримента и над 700 участници. Целта е да разкрият как различните емоции оказват влияние на различните части на тялото, пише Actualno.

1. Радост - СЪРЦЕ

Според традиционната китайска медицина сърцето се асоциира с усещанията за радост и вълнения. В нашия случай, радостта не се приема като удовлетворение и задоволство, а по-скоро като вълнение, въодушевление. Прекалено силните вълнения може да причинят безсъние, безпокойство и сърцебиене.

2. Гняв - ЧЕРЕН ДРОБ

Емоцията гняв се асоциира с холеричен темперамент и може да предизвика раздразнение и възмущение. Вярва се, че тази емоция се “складира” в черния дроб и жлъчката, която съдържа жлъчен сок. Гневът води до главоболие и високо кръвно налягане, което, от своя страна, се отразява негативно на стомаха и далака.

3. Тъга/Безпокойство - БЯЛ ДРОБ

Според традиционната китайска медицина тъгата се отразява на белите дробове, а безпокойството влияе както на белите дробове, така и на дебелото черво. Тези емоции причиняват умора, загуба на въздух или язвен колит.

4. Страх - БЪБРЕЦИ

Ако изпитвате страх за дълъг и продължителен период от време, това може да започне да вреди на бъбреците ви. С това се обяснява инстинкта за уриниране, когато хората изпитват страх, особено децата.

5. Меланхоличност - ДАЛАК

Меланхолията се асоциира с продължителен мисловен процес, който “изпива” цялата ви енергия и води до дисхармония. Затова се смята, че меланхоличните емоции оказват влияние на далака, а това може да причини летаргия и липса на концентрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари