МЗ: От петък в аптеките ще бъде налична назална ваксина срещу грип

0
Имунизацията с Fluenza Tetra се извършва чрез впръскване в носа и се препоръчва за деца на възраст от 2 до 18 години
Имунизацията с Fluenza Tetra се извършва чрез впръскване в носа и се препоръчва за деца на възраст от 2 до 18 години Снимка: Josep Suria / Shutterstock

Имунизацията с Fluenza Tetra се извършва чрез впръскване в носа и се препоръчва за деца на възраст от 2 до 18 години

От петък в аптечната мрежа ще е налична жива назална ваксина срещу грип, съобщават от здравното министерство.

Имунизацията с Fluenza Tetra се извършва чрез впръскване в носа и се препоръчва за деца на възраст от 2 до 18 години, поясниха от министерството. При деца, които до момента не са били ваксинирани срещу грип, трябва да се приложат 2 дози ваксина с интервал от поне 4 седмици между тях.

Продължава и имунизацията по Националната програма за подобряване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип и на пневмококовите инфекции при лица на и над 65 г. 2023-2026 г.

Само за три седмици от старта на ваксинацията срещу грип, са поставени над 50% от договорените по програмата ваксини. До момента са имунизирани 168 000 души. Най-много ваксини са приложени в Пловдив – 19 715, София – 18 408 и Бургас – 10 193.

Препоръчително е имунизацията срещу грип да се извърши преди началото на епидемичния сезон. Ваксини могат да се поставят и по време на целия грипен сезон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари