Мюсулманите в Разград протестират срещу строителство около джамия

0
Районният мюфтия Мехмед Аля изрази недоволството и  ...
Районният мюфтия Мехмед Аля изрази недоволството и ... Видео: БГНЕС

При посещението си в Разград, във връзка с празника Рамазан байрам, турският посланик Сюлейман Гьокче, придружаван от консула на Р. Турция Ниязи Акиол и официални лица, направиха обиколка в центъра на Разград, където около джамията "Ибрахим паша" се строи по проект за обновяване на централната част.

Районният мюфтия Мехмед Аля изрази недоволството и възраженията на мюсулманите от Разград срещу строежа около джамията, тъй като според тях за обектите от културно историческото наследство, наблюдавани от ЮНЕСКО, е необходимо специално разрешение от Министерството на културата за това.

Строежът би загрозил изгледа към джамията и на един по-късен етап би попречил при очакваните от дълго време реставрационни работи по джамията, смятат хората от вероизповеданието.

Джамията е затворена вече 30 години, а според районния мюфтия вече 45 години храмът не се използва за религиозни дейности. От главното мюфтийство, а също и от депутата Ахмед Ахмедов са отправени запитвания до министъра на културата и до компетентните органи, включително и до прокуратурата, дали това строителство е законосъобразно. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари