МВР - Русе с мерки за осигуряване на обществения ред в деня на изборите

0
Сигнали, свързани с нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес могат да се подават на тел. 112, на откритата денонощна линия 02/90 112 98
Сигнали, свързани с нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес могат да се подават на тел. 112, на откритата денонощна линия 02/90 112 98 Снимка: БГНЕС / Архив

В ОДМВР – Русе работи Оперативен щаб; звената “БДС” ще работят извънредно

Областната дирекция на МВР в Русе е създала организация за обезпечаване на сигурността, обществения ред и спокойствието на гражданите на територията на региона в периода на подготовката и провеждането на изборите на 14 ноември 2021 г.

Оперативният щаб в ОДМВР-Русе работи в координация с всички институции, ангажирани с изборния процес и ръководи дейността на структурите на вътрешното министерство в региона.

Създадена е необходимата организация за обезпечаване на обществения ред и сигурността преди по време и след приключване на изборния ден, като е ангажиран целият състав на ОДМВР-Русе, включени са също и служители от други подразделения на министерството - РДПБЗН-РусеЖандармерия и Гранична полиция.Голяма част от тях ще са пряко ангажирани със сигурността на местата за гласуване и подвижните избирателни секции, а останалите служители и с други дейности за обезпечаване на реда и сигурността.

Служителите на МВР ще поемат охраната на секциите в 18 часа на 13 ноември, тя ще продължи до обявяване края на изборния ден, транспортирането и предаването на изборните книжа и материали от всички СИК в РИК.

Същевременно продължават действията на полицията в областта, във връзка с разпоредената от МВР операция на територията на цялата страна, с оглед противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство. Ще има засилено полицейско присъствие на уязвими места. В хода на операцията полицейските екипи работят също и по противодействие на битовата престъпност, охрана на обществения ред, контрол по отношение на пътната безопасност и други. Усилията са насочени към това да се сведат до минимум условията, в които се извършват престъпленията срещу политическите права на гражданите, нарушения на обществения ред и други противозаконни прояви и деяния.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Русе и районните управления в областта, ще съдействат на българските граждани без валидни документи за самоличност, желаещи да упражнят правото си на глас. Гишетата в паспортните служби ще работят на 13 ноември (събота) от 08.30 до 17.30 часа и на 14 ноември (неделя) от 08.30 до 19.30 часа. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборния ден, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.Удостоверението се издава за да послужи пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 14 ноември 2021 г.

По-подробна информация в линка – тук

Сигнали, свързани с нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес могат да се подават на тел. 112, на откритата денонощна линия 02/90 112 98, e-mail: [email protected], както и в подразделенията на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари